Κροατική προεδρία της ΕΕ σε Νίκη Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: «Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας»

Κροατική προεδρία της ΕΕ σε Νίκη Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: «Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας»

Τα μέτρα που έχει ήδη λάβει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το σχεδιασμό του για το άμεσο μέλλον, παρουσίασε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, που διήρκησε 4,5 ώρες.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην αμεσότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας και για το θετικό τους αντίκτυπο και στην εκπαίδευση, που παρέμεινε ενεργή παρά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


«Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας» σχολίασε μετά το τέλος της παρέμβασης της Νίκης Κεραμέως, η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, Υπουργός Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας, Blazenka Divjak.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισαν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και δρομολόγησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει εφαρμοστεί ευρέως στη χώρα μας χάρη στις μεγάλες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ, αλλά και εκτός ΕΕ ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel, εξέφρασαν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον, μετά την πρωτοφανή αυτή διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αναπτύσσοντας διαφορετικά σενάρια για πιθανό σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, ενώ ανέλυσαν δυσκολίες που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη συνέχιση της στενής μεταξύ τους συνεργασίας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr