Έκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην έκτακτη σύσκεψη θα μπορέσει να γίνει και ανταλλαγή καλών πρακτικών, που αφορούν για παράδειγμα την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών και μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης.

Επικοινωνία με την ομόλογό της από την Κροατία και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ένωσης, Μπλαζένκα Ντιβιάκ, είχε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.


Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η κ. Κεραμέως υπέβαλε στην κ. Ντιβιάκ πρόταση για έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας της Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην εκπαίδευση στα κράτη-μέλη καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης ζητημάτων που έχουν ανακύψει. Παράλληλα, στη σύσκεψη θα μπορέσει να γίνει και ανταλλαγή καλών πρακτικών, που αφορούν για παράδειγμα την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών και μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η κ. Ντιβιάκ ήταν πολύ θετική απέναντι στην πρωτοβουλία και αναμένεται να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την πραγματοποίηση της σύσκεψης αναφέρει το ΑΠΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr