Πρόεδρος ΑΔΙΠ: «ΑΔΙΠ ΤΕΛΟΣ»

Πρόεδρος ΑΔΙΠ: «ΑΔΙΠ ΤΕΛΟΣ»

Με τίτλο «ΑΔΙΠ ΤΕΛΟΣ», ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός και πρόεδρος μέχρι σήμερα της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook.

«Σήμερα, Τρίτη 3/12/2019, σε συνέντευξη τύπου, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε πρόταση με την οποία καταργείται η ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) και αντικαθίσταται με νέα, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.).

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Έτσι, έμαθα και επίσημα αυτό που ψιθυρίζονταν σε διάφορους χώρους. Επίσημος λόγος αλλαγής; Περισσότερες αρμοδιότητες στη νέα αρχή. Προσωπικά δεν είδα κάτι που δεν υπάρχει σήμερα πέρα από τη νέα Δομή. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία μελέτη, πόσο μάλλον κοστολογημένη. Δεν μιλώ για διάλογο.

Εικάζω ότι αυτό γίνεται και για να φύγει η αφεντιά μου. Θα μπορούσα να κολακευτώ. Θλίβομαι. Την ημέρα της ακρόασής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχα δηλώσει στην κα Κεραμέως ότι «παραιτούμαι αμέσως αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνήσουν σε κοινό Πρόεδρο της Αρχής».

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς. Αλλιώς δεν έχουμε μέλλον ως κοινωνία. Γι αυτό δεν θέλω να σχολιάσω το περιεχόμενο των προτάσεων της πολιτικής ηγεσίας. Θέλω μόνο να εκφράσω την ανησυχία μου μήπως οι δρομολογημένες πρακτικές δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές, δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση της ΑΔΙΠ/ΕΘΑΑΕ με την Ευρωπαϊκή Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ENQA), πλήρες μέλος της οποίας είναι σήμερα η ΑΔΙΠ, και μας βγάλουν εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε το Νομοσχέδιο για τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr