Αναβολή μαθημάτων στα Πανεπιστήμια ενόψει εκλογών - Ποιες ημέρες ανά Σχολή!

Ποιες ημέρες δεν θα γίνουν μαθήματα ανά Σχολή ενόψει εκλογών

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω τις αποφάσεις Τμημάτων - Σχολών και Πανεπιστημίων σχετικά με την αναβολή μαθημάτων ενόψει διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών στις 26 Μαίου 2019 και των επαναληπτικών στις 2 Ιουνίου 2019.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών


Τροποποιήσεις προγραμμάτων μαθημάτων και εξετάσεων της ΣΠΜ λόγω των εκλογών.

Σας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 26/5/2019 και στις 2/6/2019, η πρώτη ημέρα της εαρινής εξεταστικής (Δευτέρα 3/6/2019) θα μεταφερθεί αυτούσια την Τρίτη 4/6/2019. Επίσης, για την Δευτέρα 27/5/2019 η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών εισηγείται στους διδάσκοντες την αναβολή των μαθημάτων που είναι προγραμματισμένα για την ημέρα αυτή και τους καλεί να φροντίσουν για την αναπλήρωσή τους.

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Επειδή υπάρχουν πολλοί φοιτητές που ψηφίζουν εκτός Αθήνας και θα υπάρχει μειωμένη παρουσία φοιτητών την επομένη των εκλογών, δε θα πραγματοποιηθούν τα υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα της Σχολής τις Δευτέρες 27.5 και 3.6. Παρακαλώ πολύ τους διδάσκοντες, σε συνεννόηση με τη γραμματεία (για να αποφύγουμε την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αναπληρώσεων), να αναπληρωθούν την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων, 4-7.6.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Άρης Κοζύρης

Κοσμήτορας ΣΗΜΜΥ

Σχολή Χημικών Μηχανικών

Μη διεξαγωγή μαθημάτων Δευτέρα 27/5/2019

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 27 Μαΐου δε θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών

Αναβολή διδασκαλίας μαθημάτων του 2ου εξαμήνου: Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του 2ου εξαμ. σπουδών.

Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Μεταφορά εξετάσεων λόγω εκλογών

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 27/5/2019 ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/5/2019 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/6/2019 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ (15.00-18.00 & 18.00- 21.00) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5/2019 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5/2019, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές του Ιδρύματος ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο του πρώην ΤΕΙ Κρήτης νυν Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αποφάσισε στην συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αρ. πράξης 47/16.04.2019 την:

Αναστολή των Εκπαιδευτικών διαδικασιών την Παρασκευή 24/05/2019 και τη Δευτέρα 27/05/2019 ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν αρχικώς την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 καθώς και των Ευρωεκλογών.

Αναστέλλονται επίσης οι εκπαιδευτικές διαδικασίες την Παρασκευή 31/05/2019 και τη Δευτέρα 03/06/2019 λόγω επαναληπτικών εκλογών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Πανεπιστήμιο Πατρών

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των Δημοτικών, Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών και την για τη διευκόλυνση των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ του Τμήματός μας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στις 24 και 27 Μαΐου καθώς και στις 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2019. 

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αναπληρώσεις των μαθημάτων. 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεώργιος Ανδρουλάκης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Διακοπή μαθημάτων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, λόγω διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών στις 26 Μαίου 2019 και των επαναληπτικών στις 2 Ιουνίου 2019.

Λόγω των επικείμενων Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου 2019 καθώς και των επαναληπτικών Αυτοδιοικητικών Εκλογών στις 2 Ιουνίου 2019, στις ακόλουθες ημερομηνίες, δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φοιτητές στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Οι ημερομηνίες, προ και μετά το πέρας των εκλογών, είναι: 

  • Παρασκευή 24 Μάϊου 2019
  • Δευτέρα 27 Μάϊου 2019
  • Παρασκευή 31 Μάϊου 2019
  • Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προς τους φοιτητές του Ιδρύματος.

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι:

Για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπάίκού Κοινοβουλίου, την Κυριακή 26 Μάϊου 2019, δε Θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την Παρασκευή 24 και την Δευτέρα 27 Μάϊου 2019. 

Επίσης σε περίπτωση επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και εξετάσεις αντίστοιχα την Παρασκευή 31 Μαίου και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019. 

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο λόγω της διεξαγωγής Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. 

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην υπ' αριθ. 214/19-04-2019 συνεδρίασή της αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων και των εξετάσεων την Παρασκευή που προηγείται και τη Δευτέρα που έπεται των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, δηλαδή την Παρασκευή 24 Μαϊου και τη Δευτέρα 27 Μαϊου.



Στην περίπτωση που υπάρξει επαναληπτικός γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών, θα γίνει αναστολή μαθημάτων και εξετάσεων την Παρασκευή 31 Μαϊου και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Τα παραπάνω αναφέρει απόφαση της Συγκλήτου.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου στο Πανεπιστήμιο λόγω της διεξαγωγής Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Ανακοινώνεται, για ενημέρωση όλων των μελών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε το Πρυτανικό Συμβούλιο (συν.αριθμ.1547/14-05-2019), έχοντας υπόψη του ότι θα διενεργηθούν Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές  στις 26 Μαΐου 2019, για διευκόλυνση των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στην άσκηση των εκλογικών τους καθηκόντων, αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή του εκπαιδευτικού έργου (μαθήματα, εργαστήρια, κλινικές και εξετάσεις) την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. 

Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των Τμημάτων να ενημερώσουν σχετικά το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.                                              

Τα παραπάνω αναφέρει η απόφαση της Πρυτανείας.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η Σύγκλητος του του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου στο Πανεπιστήμιο λόγω της διεξαγωγής Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Πιο αναλυτικά η Σύγκλητος, αφού έλαβε υπόψη το γεγονός ότι στις 26 Μάϊου 2019 θα διεξαχθούν Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και στις 2 Ιουνίου 2019 επαναληπτικές εκλογές, οπότε κρίνεται αναγκαία η αναστολή του εκπαιδευτικού έργου και ύστερα από διεξοδική συζήτηση, αποφάσισε, λόγω των εκλογών που θα διεξαχθούν, την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου από την Παρασκευή 24 έως και την Δευτερα 27 Μαίου 2019 και από την Παρασκευή 31 Μαίου εως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Τα παραπάνω αναφέρει η απόφαση της Συγκλήτου.

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου στο Πανεπιστήμιο λόγω της διεξαγωγής Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την επόμενη των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών, στις 27 Μαΐου και τις 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Τα παρακάτω αναφέρει το Τμήμα Σπουδών:

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με αναβολή μαθημάτων λόγω Δημοτικών -Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών 2019                                                                                                        

Αξιότιμες Κυρίες/Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την επόμενη των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών, στις 27 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

«Λόγω των επικείμενων εκλογών δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα την Παρασκευή 24 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου.»

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας προς τους φοιτητές του Ιδρύματος.

Πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος αναστέλλεται λόγω εκλογών την Παρασκευή 24.5.2019, τη Δευτέρα 27.05.2019, την Παρασκευή 31.05.2019 και τη Δευτέρα 3.06.2019.

Τα παραπάνω αναφέρει η διοίκηση του Ιδρύματος.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η Πρυτανεία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενημερώνει τους φοιτητές του Ιδρύματος ότι την Παρασκευή 24 και την Δευτέρα 27 Μαΐου, λόγω διεξαγωγής Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, καθώς και συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα παραπάνω αναφέρει η Γραμματεία της Πρυτανείας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν παρακάτω αποφάσεις Σχολών - Τμημάτων του ΠΑΔΑ σχετικά με την αναβολή μαθημάτων ενόψει εκλογών:

Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας

(Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Τμήμα Εργοθεραπείας, Τμήμα Μαιευτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής και Τμήμα Φυσικοθεραπείας).

Την Παρασκευή 24/05/2019 θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα, αλλά δεν θα παρθούν απουσίες στα εργαστηριακά μαθήματα.

Τη Δευτέρα 27/05/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου μαθήματα. 

Εκ της Διευθύνσεως της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πα.Δ.Α.

Σχολή Επιστημών Τροφίμων

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Την Παρασκευή 24/5/2019 θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα (θεωρητικά & εργαστηριακά)

Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες στα εργαστηριακά μαθήματα.

Την Δευτέρα 27/5/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε θεωρητικά ούτε εργαστηριακά.

Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών

Την Παρασκευή 24/05/2019 τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, χωρίς απουσίες

Την Δευτέρα 27/05/2019 δεν θα γίνουν μαθήματα.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Σχολή Μηχανικών

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 24/5/2019 τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στα Εργαστηριακά μαθήματα όμως δε θα ληφθούν απουσίες. 

Τη Δευτέρα 27/5/2019 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. 

Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24/5/2019 θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα ( στα εργαστήρια δεν θα σημειωθούν απουσίες).

Την Δευτέρα 27/5/19 δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

Εκ της Γραμματείας

Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών

(Τμήμα Αγωγής και Φροντιδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής).

Ενόψει των Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών  που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαίου 2019, με απόφαση κοσμητείας ΣΔΟΚΕ αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές διαδικασίες για τη Δευτέρα 27.5.2019.

Για την Παρασκευή 24.5.2019 τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ για τα εργαστήρια δε θα προσμετρηθούν απουσίες.

Πανεπιστήμιο Πατρών 

Ανακοίνωση από την Πρυτανεία για τη διευκόλυνση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών ενόψει εκλογών

«Στο πλαίσιο διεξαγωγής των Δημοτικών, Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών, την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη διευκόλυνση των φοιτητών του Τμήματός σας στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, μεριμνώντας παράλληλα για τη διασφάλιση της εκπλήρωσης των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη του Τμήματός σας.»

Τα παραπάνω αναφέρει η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου προς τα Τμήματα του Ιδρύματος. 

Μερικές από τις ανακοινώσεις Τμημάτων 

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο διεξαγωγής των Δημοτικών, Περιφερειακών Εκλογών και Ευρωεκλογών και την για τη διευκόλυνση των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ του Τμήματός μας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στις 24 και 27 Μαΐου καθώς και στις 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2019. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις αναπληρώσεις των μαθημάτων.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Γεώργιος Ανδρουλάκης

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Για την διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των φοιτητών, σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 27/5/2019 και Δευτέρα 3/6/2019, δεν θα διεξαχθούν μαθήματα, εργαστήρια και εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι τις Παρασκευές, 24/5/2019 & 31/5/2019, θα διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Μαθηματικά για Οικονομολόγους ΙΙ, Τμήμα Α, Διάλεξη Τρίτη 28/05 και εργαστήρια.

Αγαπητές φοιτήτριες/τες,

Η διάλεξη της Δευτέρας 27/05 αναβάλλεται λόγω εκλογών (προς διευκόλυνση των φοιτητριών/ών).

Η διάλεξη την Τρίτη 28/05 θα γίνει κανονικά.

Επίσης κανονικά θα γίνουν τα εργαστήρια στο τμήμα Α την Παρασκευή 24/5 και 31/5

Ο Διδάσκων

Ι. Βενέτης

Μεταπτυχιακά 2019-2020: Απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης στα Μεταπτυχιακά με Δίδακτρα - Τι ισχύει

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr