Συνάντηση ΔΟΕ με εκπαιδευτικούς και φοιτητές του Δημόσιου Πανεπιστημίου της Γεωργίας των ΗΠΑ

Συνάντηση ΔΟΕ με εκπαιδευτικούς και φοιτητές του Δημόσιου Πανεπιστημίου της Γεωργίας των ΗΠΑ

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συναντήθηκαν (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) με εκπαιδευτικούς και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γεωργίας των Η.Π.Α., τους ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ανέλυσαν τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκαν τους αγώνες  του κλάδου  για την επίτευξη των σκοπών αυτών.

Παρουσιάστηκαν λεπτομερώς η δομή και τα προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, με παράθεση  και των σχετικών στατιστικών στοιχείων, η ανεπαρκής χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η δράση και οι διεκδικήσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για κορυφαία ζητήματα όπως η μηδενική πρόσληψη εκπαιδευτικών και η ανάγκη για άμεση πραγματοποίηση χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα, τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, το σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και αυτό της εκπαίδευσης των προσφύγων.


Οι φοιτητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση των μελών του Δ.Σ.  και υπέβαλαν πλήθος ερωτημάτων που οδήγησαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση μέσα σε εξαιρετικό κλίμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr