Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Διαλέξεις στη Διαχείριση, Μηχανική Περιβάλλοντος και Χημική Μηχανική

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Διαλέξεις στη Διαχείριση, Μηχανική Περιβάλλοντος και Χημική Μηχανική

Με δύο διακεκριμένους ερευνητές, τους Prof. Yossi Leshem (Professor Emeritus, Tel Aviv University) και Prof. Alexandre Roulin (University of Laussane) συνεχίζεται στις 19 Νοεμβρίου 2018 ο 2ος κύκλος της Σειράς εξειδικευμένων Διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στα πεδία της Διαχείρισης & Μηχανικής Περιβάλλοντος, Χημικής Μηχανικής και Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων.

Ο Prof. Yossi Leshem, ιδρυτής και διευθυντής του International Center for the Study of Bird Migration και ερευνητής στο πεδίο της μελέτης των μεταναστεύσεων των πτηνών θα πραγματευθεί το θέμα «Why should a scientist be involved in applied zoology- the Israeli test case». O δεύτερος ομιλητής, Prof. Alexandre Roulin, επικεντρώνεται ερευνητικά στην εξελικτική οικολογία και την οικολογία της συμπεριφοράς χρησιμοποιώντας το Ανθρωποπούλι ως αντικείμενο έρευνας και θα παρουσιάσει με την εισήγησή του«30 years of studying the barn owl biology» τα αποτελέσματα της πολυετούς μελέτης του.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Οι δύο καθηγητές επισκέπτονται την Κύπρο στο πλαίσιο του έργου «Τα Ανθρωπόπουλια ως βιολογικός τρόπος αντιμετώπισης των τρωκτικών σε αγροτεμάχια», το οποίο χρηματοδοτείται από το Tasso Leventis Conservation Foundation και υλοποιεί ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (BirdLife Cyprus) σε συνεργασία με το Society for the Protection of Nature (SPNI/BirdLife) στο Ισραήλ.

Την ευθύνη της σειράς των εξειδικευμένων διαλέξεων για την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», έχουν αναλάβει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας με επικεφαλής τον Λέκτορα Αντώνη Ζορπά και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr