Εξ αποστάσεως πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εξ αποστάσεως πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τον απόδημο ελληνισμό στηρίζει με το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας», το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Σύμφωνα με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στη στενή σύνδεση των αποδήμων με τη μητρική τους γλώσσα και θα θέσει παράλληλα, τις βάσεις για την κοινωνική δραστηριοποίησή τους στην ελληνική επικράτεια. Η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, από τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα και τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην έδρα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με την ΝΕΠΟΜΑΚ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε απόδημους Κύπριους και Έλληνες, οι οποίοι είτε δεν ανατράφηκαν με την ελληνική ως μητρική γλώσσα είτε δεν διδάχθηκαν επαρκώς την ελληνική γλώσσα και πλέον, επιθυμούν να καταστούν ευχερείς χρήστες της. Στο πρόγραμμα του ΑΠΚΥ για τους απόδημους θα διδάξουν έμπειροι καθηγητές και καταξιωμένοι γλωσσολόγοι.

Η πρώτη θεματική ενότητα του προγράμματος, «Ελληνική Γλώσσα Ι», θα ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις εισδοχής τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr