Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με όρους

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Δημόσια, οικογενειακά και ιδιωτικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ με όρους

«Είμαστε, πλέον, υπέρ  των ιδιωτικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά υπό όρους. Δε θα μπορεί ένα  μέλος ΔΕΠ, ενός Δημόσιου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ να διδάσκει , ούτε να απασχολείται, με «συμβάσεις», σε Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και ιδιωτικό ΤΕΙ».

*Γράφει ο Δρ. Κουτσούκος Αναστάσιος (Υπόμνημα – Ανάλυση - Προτάσεις)

Πολλοί και σωστά αγωνίστηκαν κατά της τότε «έδρας» του Καθηγητή, τώρα, κάποιοι αγωνίζονται κατά των μελών μιας ιδιόρρυθμης «υπερκομματικής ομάδας» και του «νέου καθηγητικού κατεστημένου».

Κυρίες, Κύριοι, 

επειδή τα δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έχουν κατακλυστεί, όπως λέγεται, από γόνους, φίλους,  ανιψιούς  των ήδη Καθηγητών με κάποιες λαμπρές μόνο εξαιρέσεις, εμείς,  που τότε αγωνιστήκαμε έμπρακτα, να μείνουν δημόσια τα  πανεπιστήμια  και ενοχοποιηθήκαμε από την λεγόμενη  «υπερκομματική ομάδα», τώρα, με την λανθασμένη  αντίληψη του λεγόμενου «νέου  καθηγητικού κατεστημένου», ότι  τα  πανεπιστήμια είναι για να «βολεύονται», τα μέλη μιας  ιδιόρρυθμης «υπερκομματικής ομάδας»,(που καταφέρνει να μεταλλάσσεται αστραπιαία, να είναι πάντοτε με την εκάστοτε εξουσία και μόλις χαθεί η εξουσία των «σημερινών», είναι με τους «αυριανούς», αλλά και τους «χθεσινούς» ταυτόχρονα και έχουν ως πρακτική το «δώσε μου, να σου δώσω»), προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της ανωτέρω πρακτικής.…

Στον  κύκλο αυτό, ιδιόρρυθμης «υπερκομματικής ομάδας», που έχει ήδη επικρατήσει στα δημόσια πανεπιστήμια, συμμετέχουν , όπως λέγεται και μερικοί γραμματείς, εκδότες, υπεύθυνοι, δήθεν, επιστημονικών εντύπων, εφημερίδων  πολυκατοικίας  κάτω Μονοδενδρίου, υπεύθυνοι δήθεν διεθνών συνεδρίων στο «κάτω παρτάλι» και διάφοροι άλλοι «παρατρεχάμενοι» και κάθε είδους «σαλτιμπάγκοι», που παίζουν το λεγόμενο «χαλασμένο τηλέφωνο» και χρησιμοποιούν και την φράση «μάθαμε για αυτόν/ήν» .

Όλοι αυτοί καταφέρνουν, με «μεθοδεύσεις, όπως λέγεται, να  εξοστρακίζουν κάθε σοβαρό επιστήμονα, «αλληλο-στηρίζονται», ενώ είναι δήθεν «αντίπαλοι»,  για να επικρατήσουν οι μέτριοι «δικοί τους» και χρησιμοποιούν και την φράση, ότι δήθεν,  τον/την υποψήφιο/α «δεν τον θέλει το Τμήμα, ενώ η σωστή φράση είναι «δεν έχει τα προσόντα για το Τμήμα, αλλά ποιος νοιάζεται, λέγεται, για τα προσόντα, γιατί τότε θα ψαχτούν τα προσόντα πολλών... και δεν τους συμφέρει. 

Είμαστε, πλέον, μετά από όλα αυτά υπέρ  των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά υπό όρους. Δεν θα μπορεί ένα  μέλος ΔΕΠ, ενός Δημόσιου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, να διδάσκει , ούτε να απασχολείται, με «συμβάσεις»,  σε Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Επίσης, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πρέπει να τηρούν τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις, που ισχύουν διεθνώς, Κάποιοι  βολεύονται, με τους αγώνες των  άλλων και μετά «μοιράζονται οι  θέσεις  για λίγους, «επιθυμητούς»,  που δεν αγωνίστηκαν.  Εδώ  πληρώνονται όλα,  λέει ο  λαός. Υπάρχει ελπίδα. Νυν υπέρ πάντων ο αγών. 

Αθήνα 17-9-2018.

*Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Πρόεδρος της προσωρινής  επιτροπής «Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με όρους». 

Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη 15121 Αθήνα. 

Ο Αναστάσιος Κουτσούκος σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στις επιστήμες αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris V - Sorbonne. Είναι διδάκτορας επιστημών αγωγής. Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ, σε μεταπτυχιακό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Πατρών και Πελοποννήσου (Καλαμάτας). Στις έρευνές του ασχολείται με την παιδαγωγική και γνωστική ψυχολογία και εξετάζει τη διδακτική των μαθημάτων με ψυχολογική προσέγγιση και νέες τεχνολογίες. Έχει δημοσιεύσει: "Σύγχρονη παιδαγωγική και ψυχολογία" (συνδιεύθυνση συλλογικού τόμου, συνεργασία Ζαχαρούλα Γ. Σμυρναίου) (Ηρόδοτος, Αθήνα, 2008) και "Γνωστική ψυχολογία και διδακτική. Η συμβολή του Jean Piaget στη σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική σκέψη. Νεότερες τάσεις" (συνεργασία Ζαχαρούλα Γ. Σμυρναίου) (Ηρόδοτος, Αθήνα, 2008). Επίσης είναι αρθογράφος σε καταξιωμένα blogs με το όνομα Δρ. Κουτσούκος, και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.