Γαβρόγλου: Η 3η Λυκείου αποκτά προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για το πανεπιστήμιο

Η τρίτη λυκείου αποκτά προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για το πανεπιστήμιο τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, κεντρική πολιτική μας είναι να λύσουμε το μείζον πρόβλημα που είναι η ανυποληψία της τρίτης λυκείου. Να σταματήσει να είναι μια τάξη στα χαρτιά αλλά να είναι ένα σημαντικό βήμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές στη β' λυκείου η τρίτη λυκείου αποκτά προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για το πανεπιστήμιο και ετοιμάζει τα παιδιά για τα επόμενα βήματα. Στόχος είναι η τρίτη λυκείου να έχει λιγότερα μαθήματα και στα οποία οι μαθητές θα εξετάζονται σε μεγαλύτερο βάθος.  

Δείτε ΕΔΩ τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγγραφών για κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι Πρωτοετείς Φοιτητές θα ενημερωθούν ΠΡΩΤΟΙ για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ. Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την καθημερινή σας Φοιτητική Ενημέρωση! 

Είσαι μαθητής Γ΄ τάξης Λυκείου; Για να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για όλα τα νέα που αφορούν τις «Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019» πάτησε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr