Οι φοιτητές και τα μέλη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στηρίζουν τους πληγέντες

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την ανείπωτη εθνική τραγωδία

Η κοινότητα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) εκφράζει μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τη βαθιά θλίψη και οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα και τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων προς τους πληγέντες και προς αυτούς που έχασαν συγγενείς και περιουσίες είναι ελάχιστη συμβολή και υποχρέωση. 


Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, σε σημερινή συνεδρία του, αποφάσισε τα ακόλουθα ως μία πρώτη δέσμη μέτρων στήριξης:

Υλική στήριξη από τη φοιτητική κοινότητα και τα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως αυτά καθορίζονται στη σχετική ανακοίνωση, ημερομηνίας 25 Ιουλίου 2018, του γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για εθελοντική εισφορά από φοιτητές, διδάσκοντες και μέλη διοικητικού προσωπικού, στον οποίο το Συμβούλιο συνεισφέρει το συμβολικό ποσό των 1.000 Ευρώ. 

Εθελοντική αποκοπή για διάρκεια ενός έτους μέρους από τις απολαβές των εργαζομένων στο ΑΠΚΥ.

Απαλλαγή από δίδακτρα και διαχειριστικό κόστος για περίοδο τριών (3) ετών για υφιστάμενους ή/και νεοεισερχόμενους φοιτητές του ΑΠΚΥ, πληγέντες ή συγγενείς τους μέχρι πρώτου βαθμού.

Ανάπτυξη και προσφορά με ελεύθερη πρόσβαση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για τη διαχείριση κρίσεων και για τρόπους αντίδρασης σε παρόμοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ΕΚΠΑ στην υπηρεσία των πληγέντων της καταστροφικής φωτιάς

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr