Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14.06.2018 από τις 12:00-15:00 αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση, με τη γνωστή μορφή του κατεπείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη «αξιολόγηση». Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί αναπλήρωσης των απωλειών, αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη» και το τέλος των μνημονίων. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14.06.2018 από τις 12:00-15:00 και καλούμε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται εκείνη την μέρα σε όλες τις πόλεις. Συμπορευόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, μαζί με τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε κυβέρνηση, εργοδοσία και ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα».

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 (φορολογικό – ασφαλιστικό).
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ιδρυμάτων σε επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ

Ο Πρόεδρος                          H Γενική Γραμματέας

Σάββας Παπαδόπουλος           Νίκη Χρονοπούλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.