Καθηγητής Πανεπιστημίου: «Αν φοιτητής μου δηλώσει θαυμαστής του Χίτλερ, θα κοπεί»

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Καθηγητής Πανεπιστημίου: «Αν φοιτητής μου δηλώσει θαυμαστής του Χίτλερ, θα κοπεί»

Φωτιές άναψε ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Παναγιώτης Σταυρινίδης, ο οποίος επέλεξε να τοποθετηθεί μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές στο ακαδημαϊκό ίδρυμα και συγκεκριμένα για την εξασφάλιση έδρας από την πρωτοεμφανιζόμενη στα φοιτητικά δρώμενα του Πανεπιστημίου, παράταξη του ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταυρινίδης – ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την υποψηφιότητα που έθεσε στο παρελθόν για τη δημαρχία της Λευκωσίας – έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την περασμένη Παρασκευή, το εξής σχόλιο:

«Με αφορμή την είσοδό του ΕΛΑΜ στην φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αν φοιτητής μου δηλώσει θαυμαστής ή υποστηρικτής του Χίτλερ, θα τον κόψω από το μάθημα για τις πεποιθήσεις του ανεξάρτητα από την επίδοσή του στο μάθημα. Θα το πράξω, θα υποστηρίξω αν χρειαστεί την πράξη μου και θα δεχτώ τις όποιες συνέπειες. Καμιά ανοχή στους νεοναζί».

Όπως ήταν λογικό, η ανάρτηση του ακαδημαϊκού προκάλεσε ποικίλα σχόλια από χρήστες του Διαδικτύου. Άλλοι εξέφραζαν την έντονη αντίθεσή τους με την τοποθέτηση του κ. Σταυρινίδη, κυρίως για το γεγονός ότι είναι ακαδημαϊκός και στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να υπάρχει ανοχή και διακίνηση απόψεων και ιδεών, ενώ άλλοι εξέφραζαν τη στήριξή τους και την ταύτισή τους με την τοποθέτησή του αυτή, δηλώνοντας και θαυμασμό για το θάρρος του να τοποθετηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο και μάλιστα δημοσίως.

Στο μεταξύ, η σωρεία των αντιδράσεων, έφερε μία νέα ανάρτηση από τον καθηγητή, μία μέρα μετά την αρχική του τοποθέτηση, αναφερόμενος σε «τραμπουκισμούς».

«Συνεχίζω να υποστηρίζω όλα όσα είπα χθες. Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Αν το πανεπιστήμιο με καλέσει σε απολογία, θα υποστηρίξω ξανά την άποψη μου. Τα όσα άκουσα από χθες, απλά επιβεβαιώνουν το προφανές: Οι ναζί είναι ανάμεσα μας, ενίοτε ως δήθεν δημοκράτες. ΥΓ. Αν δώσεις πτυχίο ψυχολογίας σε ένα ναζί, δώσε πτυχίο ιατρικής σε ένα κατά συρροή δολοφόνο. Το ίδιο είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρινίδης. Ανάρτηση, η οποία και πάλι έλκυσε το ενδιαφέρον και των δύο «σχολών σκέψης».

Συλλήψεις επτά φοιτητών στην Τουρκία επειδή διαφωνούσαν με τον πόλεμο στην Συρία