Σχέδιο για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα

Σχέδιο για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα

Στα «σκαριά» φαίνεται ότι βρίσκεται η ίδρυση και τέταρτης Νομικής σχολής στην Ελλάδα (λειτουργούν ήδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή) όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ο πρωθυπουργός από το βήμα τουπεριφερειακού συνεδρίου όπου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Πανεπιστήμιο Πατρών, «ένα ίδρυμα με παράδοση, κύρος, εμπειρία και δυναμική» σημείωσε, Αλέξης Τσίπρας.


«Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε θαρραλέες κινήσεις, που θα εξυπηρετούν την αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, πάνω σε στέρεες και κυρίως, ακαδημαϊκές βάσεις» είπε και προανήγγειλε την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών σχολών που θα ανταποκρίνονται στις περιφερειακές αναπτυξιακές κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες. Στην Αιτωλοακαρνανία, λοιπόν, ιδρύεται Σχολή Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών. Ενώ στην Ηλεία ιδρύεται Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών και Διαχείρισης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα και να προχωρήσει την δημιουργία μιας νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Γαβρόγλου λίγο πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει επίσης την ίδρυση στον νομό Αιτωλοακαρνανίας Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και νέα Σχολή Πολιτιστικής Διαχείρισης στον Νομό Ηλείας, στον απόηχο της ριζικής αναδιάρθρωσης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπουργός Παιδείας: Εξετάζεται η δημιουργία Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ποιες άλλες σχολές θα γίνουν

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr