Οι Σπουδές στα Πανεπιστήμια της Σκωτίας θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και μετά το Brexit για τους Ευρωπαίους φοιτητές

Οι Σπουδές στα Πανεπιστήμια της Σκωτίας θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και μετά το Brexit για τους Ευρωπαίους φοιτητές

Χωρίς δίδακτρα θα μπορούν να σπουδάζουν και μετά το Brexit οι Ευρωπαίοι φοιτητές στα πανεπιστήμια της Σκωτίας.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας οι σπουδαστές από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εγγραφούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δεν θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν δίδακτρα -σε μια κίνηση που στέλνει «ισχυρό μήνυμα» στους ευρωπαίους πολίτες ότι είναι «καλοδεχούμενοι» στη Σκωτία, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Σίρλεϊ Αν Σόμερβιλ.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να φύγει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019, δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Ένωσης από την Τερέζα Μέι.

Η απόφαση αυτή «θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επίδοξων φοιτητών από την ΕΕ, που σκέφτονται να έρθουν να σπουδάσουν στη Σκωτία, ενώ παρέχει σαφήνεια για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα ώστε να μπορέσουν να καταστρώσουν τα σχέδιά τους για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναλαμβάνει μια τέτοια δέσμευση», είπε η Σόμερβιλ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr