Μητσοτάκης για ΟΠΑ: Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου πανεπιστημίου - Δεσμεύομαι ότι θα αλλάξει το πανεπιστημιακό άσυλο

Μητσοτάκης για ΟΠΑ: Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου πανεπιστημίου - Δεσμεύομαι ότι θα αλλάξει το πανεπιστημιακό άσυλο

«Δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή πέρασμά του από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Την κατηγορηματική δέσμευση ότι το καθεστώς ασύλου που ισχύει στα πανεπιστήμια θα αλλάξει επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την εικόνα που είδε περνώντας μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 


«Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου πανεπιστημίου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους μικροπωλητές που βρίσκουν καταφύγιο μέσα στο πανεπιστήμιο για να αποφύγουν τη σύλληψη. Όπως είπε, το άσυλο καταστρατηγείται και καλύπτει έκνομες συμπεριφορές. 

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από χρήστες ναρκωτικών ανάμεσα σε φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr