Καθηγητές Πανεπιστημίου αποφάσισαν απεργία στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου - Τι θα γίνει με την εξεταστική!

Καθηγητές Πανεπιστημίου αποφάσισαν απεργία στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου - Τι θα γίνει με την εξεταστική!

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αποφάσισε την κήρυξη τριήμερης απεργίας στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2018, με αποχή από κάθε διδακτικό (εξετάσεις) και διοικητικό (ερευνητικά προγράμματα, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων) έργο όπως αναφέρει η απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου.

Τις ημέρες αυτές είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις μαθημάτων, οι εξετασεις των μαθημάτων αυτών δεν θα πραγματοποιηθούν όμως θα οριστούν νέες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση τους από την Κοσμητεία μετά τη λήξη της απεργίας.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑ, 10/1/2018

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε στις 10/1/2018, σε απαρτία, έπειτα από πρόσκληση του ΔΣ του Συλλόγου, με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διάταξης τις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο των πανεπιστημιακών καθηγητών.

Η Γ.Σ. συζήτησε διεξοδικά για το δυσοίωνο μέλλον που εγγυάται ο πρόσφατος νόμος για τα ειδικά μισθολόγια, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2017. Η Γ.Σ ως σώμα έκρινε πως οι εξελίξεις απαξιώνουν πλήρως τη θέση και το λειτούργημα των πανεπιστημιακών δασκάλων, υποσκάπτοντας παραπέρα την αποστολή και λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τριήμερης προειδοποιητικής απεργίας με αποχή από κάθε διδακτικό (εξετάσεις) και διοικητικό (ερευνητικά προγράμματα, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων) έργο. Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία με την πρόταση για απεργία κατά το διάστημα 23-25 Ιανουαρίου να λαμβάνει 59 ψήφους και την έγκριση της Γ.Σ., ενώ 11 ψήφους έλαβε και η πρόταση για απεργία το διάστημα 16-18 Ιανουαρίου.

Η Γ.Σ. αποφάσισε, επίσης, ότι σε νέα συνεδρίαση, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, θα καθορίσει, ανάλογα και με τις εξελίξεις, το περιεχόμενο της περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην απαξίωση του έργου μας. Καλούμε σε συστράτευση τους Συλλόγους ΔΕΠ των Σχολών του ΕΚΠΑ και άλλων Πανεπιστημίων και ταυτόχρονα καλούμε την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ να αναλάβει επιτέλους ενεργητικό ρόλο στην προώθηση των αιτημάτων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.
  • Να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων με ωράριο δημοσίου! Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών μαζεύουν υπογραφές!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr