Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης μηνύει τη σχολή του

Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης μηνύει τη σχολή του

Ο 39χρονος Φαίζ Σιντίκι, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μηνύει τη σχολή του έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών επειδή το επίπεδο των σπουδών του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να του κόστισε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως δικηγόρος, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Σιντίκι κατηγορεί τους καθηγητές για συχνές απουσίες κυρίως στο μάθημα της Σύγχρονης Ιστορίας, καθώς οι περισσότεροι έφευγαν σε εκπαιδευτική «σαββατική» άδεια κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, σύμφωνα με το BBC. Αυτό δεν τον «επέτρεψε» να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές τον Ιούνιο του 2000, λόγω έλλειψης των προαπαιτούμενων γνώσεων στο αντικείμενο, όπως υποστηρίζει ο απόφοιτος.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το πανεπιστήμιο αρνείται τις κατηγορίες για αμέλεια των καθηγητών, ενώ ισχυρίζεται ότι ο η υπόθεση είναι παλιά και εκτός της νόμιμης προθεσμίας. Επιπλέον, ο Σιντίκι είπε ότι ιατρικές πληροφορίες σχετικά με την κατάθλιψη και αϋπνία που αντιμετώπιζε, δεν μεταφέρθηκαν ποτέ από έναν συγκεκριμένο καθηγητή, στους εξεταστές.

Ο δικηγόρος του αποφοίτου όπως γράφει το huffingtonpost είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του ήταν πάντοτε ένας «νεαρός άνδρας, αφοσιωμένος στις σπουδές του» και στόχευε ως και σε διδακτορικό πτυχίο σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο. Και ενώ η υψηλή βαθμολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μοιάζει ένα εκπληκτικό επίτευγμα, για τον Σιντίκι δεν είχε την ίδια σημασία. Ο απόφοιτος είχε μεγάλες προσδοκίες και απογοητεύτηκε.

Εκπρόσωπος από το πανεπιστήμιο είπε στο δικαστήριο ότι ο Σιντίκι παραπονέθηκε για το ανεπαρκές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αλλά μόνο περιγράφοντάς το ως «λίγο ανιαρό».

Φοιτητές δούλευαν παράνομα μέσω προγράμματος πρακτικής άσκησης στην Apple για την κατασκευή του iPhone X

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα Διεθνή Φοιτητικά Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr