Υπ. Παιδείας: Θεσμοθετείται Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση - Τι θα γίνει με τα τμήματα Νηπιαγωγών

Υπ. Παιδείας: Θεσμοθετείται Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση - Τι θα γίνει με τα τμήματα Νηπιαγωγών

Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στο δημόσιο νηπιαγωγείο κατά την ημερίδα για το Νέο Δίκτυο Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού έργου στο Υπουργείο Παιδείας.

“Είναι πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να θεσμοθετηθεί από του χρόνου όπου η δέσμευση της κυβέρνησης είναι εκεί να διδάξουν νηπιαγωγοί. Ούτε 0 μέχρι 8 ούτε 0 μέχρι 11 ούτε οτιδήποτε άλλο”


Ο Υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των παιδιών 0-4 αναφέροντας τα εξής: “Τι γίνεται από το 0 μέχρι το 4. Ξέρετε ότι η εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων δεν είναι στα Πανεπιστήμια είναι στα ΤΕΙ. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι και αυτοί οι άνθρωποι να εκπαιδεύονται στα Πανεπιστήμια. Είναι μέσα στο συνολικό σχέδιο που έχουμε για την αναβάθμιση των ΤΕΙ και άρα την αναβάθμιση των σπουδών διαφόρων κλάδων. Πριν τρεις εβδομάδες συναντήθηκαν οι Πρόεδροι και Κοσμήτορες των Παιδαγωγικών Τμημάτων όλης της χώρας στο Βόλο και έχουν μια πρόταση. Θα τη δούμε αυτή την πρόταση αναλυτικά

Αυτή είναι να ενσωματωθούν στα Τμήματα Νηπιαγωγών και να υπάρχουν δυο κατευθύνσεις στο τέλος. Η προσωπική μου άποψη ότι αν γίνει κάτι τέτοιο πράγματι αυτή την στιγμή θα θολώσει τα νερά (δεν έχει παρθεί καμιά πολιτική απόφαση). Είναι ένα θέμα ότι έχουμε 3 Τμήματα εκπαίδευσης για 0-4 σε όλη την Ελλάδα. Είναι τραγικά υποστελεχωμένα και πρέπει να δούμε πως θα αναβαθμιστεί η εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων χωρίς να εμπλακεί το θέμα των νηπιαγωγών”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr