Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία στα Πανεπιστήμια - Θα καταργήσω του νόμους Φίλη-Γαβρόγλου-Μπαλτά

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία στα Πανεπιστήμια - Θα καταργήσω του νόμους Φίλη-Γαβρόγλου-Μπαλτά

Τον προγραμματικό άξονα της Νέας Δημοκρατίας και τις στοχεύσεις του ιδίου αναφορικά με τη νέα γενιά και την Εκπαίδευση εξέθεσε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 2ο προσυνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

"Ανοιγόμαστε σε νέα πρόσωπα και ιδέες. Καλούμε ανθρώπους να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Στόχος μας να δείξουμε έμπρακτα πως δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Για να δείξουμε πως κάποιοι ακολουθούν το δρόμο των προτάσεων και του ρεαλισμού και όχι του λαϊκισμού και των ανεύθυνων υποσχέσεων. Βάζουμε τελεία σε αυτό…Το μυαλό μας πρέπει να είναι στραμμένο στην επόμενη γενιά. Ευκαιρίες και αξιοκρατία ζητούν οι νέοι. Πώς θα τους δώσουμε την ευκαιρία να πετύχουν το καλύτερο δυνατό στη ζωή τους. Αριστεία δεν είναι μόνο ο άριστος μαθητής. Η αριστεία είναι στάση ζωής. Είναι η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλει ο καθένας να γίνει το καλύτερο που μπορεί. Και αυτήν την αριστεία είναι που θέλουμε να επιβραβεύσουμε. Και να δώσουμε ευκαιρίες κυρίως στους λιγότερο προνομιούχους", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ν.Δ


Ταυτόχρονα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τους "εκτρωματικούς", όπως τους χαρακτήρισε στη ομιλία του, νόμους Φίλη-Γαβρόγλου-Μπαλτά, φέρνοντας στο προσκήνιο νέο νομικό πλαίσιο που θα δίνει στα ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία. "Μεγαλύτερη δυνατότητα να διαχειριστούν τα του οίκου τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε δε πως το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς μιλάει σε ολόκληρη την ελληνική νεολαία εντός και εκτός Ελλάδας. 'Λέμε πως το πρόγραμμά μας θα δώσει ευκαιρίες σε όλους. Το brain drainείναι τεράστια πρόκληση. Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά μας σήμερα. Ο τρόπος να τους φέρουμε πίσω δεν είναι η δουλειά στο δημόσιο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Αλλά να δημιουργήσουμε νέες καλές θέσεις εργασίας, μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει", υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η γαλάζια παράταξη δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στα ζητήματα της Παιδείας. "Η Παιδεία είναι ο μόνος τρόπος που έχει ένα παιδί από μία φτωχή συνοικία να μπορέσει να αποκτήσει εφόδια στη ζωή του και να διακριθεί…Δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να κάνει καμία υποχώρηση σε ζητήματα που σχετίζονται με την Παιδεία. Είναι προσωπική πολιτική μου δέσμευση", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή. "Οι κοινωνικές ανισότητες διαμορφώνονται σε μικρές ηλικίες. Λέμε κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού", επεσήμανε και σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στην επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για δύο χρόνια. "Να ξεκινούν τα παιδιά από το νηπιαγωγείο στα 4 χρόνια τους και όχι στα 5", ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη πως σήμερα δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη ούτε ανάμεσα στους πολίτες, ούτε ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών και τους πολιτικούς. "Θέλω να κάνω μία έκκληση προς όλους. Θα βγούμε από αυτήν την κρίση μαζί και ενωμένοι. Όταν εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Εμείς δε διχάζουμε την κοινωνία. Δε χωρίζουμε τους πολίτες. Ενώνουμε την κοινωνία και απευθύνουμε μήνυμα πρόσκλησης και πρόκλησης να δημιουργήσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο. Η ΝΔ θα διαμορφώσει τον άξονα με ένα μέλλον με εμπιστοσύνη και αξιοπρέπεια", είπε παράλληλα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr