Συγκλονίζει η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που σκοτώθηκε στην Κρήτη: Να μην κλάψουν άλλες μανάδες

Συγκλονίζει η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που σκοτώθηκε στην Κρήτη: Να μην κλάψουν άλλες μανάδες

Με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη, συναντήθηκε στα Χανιά, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, η οποία έχασε τη ζωή της μαζί με άλλον ένα νέο, όταν ένας Γεωργιανός τους παρέσυρε και τους σκότωσε με το αυτοκίνητό που οδηγούσε.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της κατασκευής κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον δρόμο – καρμανιόλα των Κουνουπιδιανών.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κομισόπουλος, το μόνο που απασχολεί τους χαροκαμένους γονείς είναι να μην πάει χαμένη η θυσία των δύο παιδιών και να ξεκινήσει το θέμα της κατασκευής του κυκλικού κόμβου.

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι φεύγοντας η μητέρα της Στέλλας το μόνο που είπε ήταν: «Να μην κλάψουν άλλες μανάδες»

Ο κ. Κομισόπουλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση του δρόμου τονίζοντας: «Θέλουν δεν θέλουν ο κόμβος θα γίνει», ενώ έκανε λόγο και για ευθύνες της πολιτείας, η οποία έχει παραλάβει από το 2014 μια ολοκληρωμένη μελέτη με παραχώρηση γης από το Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά δεν έκανε το παραμικρό.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του τροχαίου δυστυχήματος, και στις ευθύνες του 20χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου, ο κ. Κομισόπουλος, μίλησε για νέα στοιχεία που συλλέγονται και τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν στην αναθεώρηση των κατηγοριών.

Η πρόταση - μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στο μεταξύ, σήμερα το Πολυτεχνείο Κρήτης έδωσε στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία που αφορούν στην μελέτη που εκπόνησε για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου.

Όπως αποκαλύπτεται τα πρώτα έγγραφα αυτά εστάλησαν στην Περιφέρεια από τον Ιούνιο του 2014.

Πρόκειται για την Τεχνική Πρόταση (3/10/2014) και με νέο έγγραφο στις 21 Οκτωβρίου 2016 καθώς και ένα ακόμη έγγραφο - πρόταση που εστάλη στις 24 Οκτωβρίου 2016.

Επίσης δόθηκε στην δημοσιότητα και η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στις 18 Νοεμβρίου 2016, η οποία - εκτός των άλλων - παραπέμπει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

flashnews.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών