Πολυτεχνείο Κρήτης: Ανακοίνωση για τους ''Λιμνάζοντες'' Φοιτητές

Ο Υπουργός Παιδείας, σε συνάντηση που είχε στις 20/08, με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, δεσμεύτηκε ότι θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δοθούν δύο επι πλέον εξεταστικές περίοδοι σε φοιτητές οι οποίοι θα διαγράφονταν τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, εφόσον αυτοί είτε συμμετείχαν κατά τα δύο τελευταία έτη σε εξεταστικές περιόδους ή έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματα και εκκρεμεί η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Μέχρι το Φεβρουάριο εκτιμάται ότι θα έχουν δημοσιευθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, οπότε θα ισχύσουν πλέον οι προβλεπόμενες από αυτούς διατάξεις.

Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, η Πρυτανεία του Ιδρύματος και με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου την οποία προκάλεσε, προτίθεται να ζητήσει εντός του Αυγούστου από τη Σύγκλητο την έκδοση κανονιστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία, για λόγους ισονομίας, θα εφαρμοστούν άμεσα οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις του οργανισμού στο θέμα των διαγραφών.

Με βάση τα παραπάνω, καλούνται οι φοιτητές που εμπίπτουν στις μεταβατικές διατάξεις του ν4009 περί διαγραφών και ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους να συμμετέχουν κανονικά στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Η Πρυτανεία του Ιδρύματος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ