Τα Kaloudia η πρωτοποριακή ιδέα από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Τα Kaloudia η πρωτοποριακή ιδέα από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Η ομάδα των «Kaloudia» προτείνει μία νέα ιδέα που αφορά την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον θέλει να αναζητήσει και να γνωρίσει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μέσω της κινητής συσκευής του.

“Στόχος μας, όπως αναφέρουν οι φοιτητές στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου, μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, δεν είναι τίποτα άλλο από το να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο «ηλεκτρονικό εργαλείο» που θα προσδώσει πρόσθετη αξία στα προϊόντα της ελληνικής παραγωγής αλλά κυρίως στους μικρούς και τοπικούς παραγωγούς/επιχειρήσεις, που επηρεάζονται έντονα σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα”. Η ομάδα των «Kaloudia”, έχει βραβευτεί στα πλαίσια του προγράμματος υποτροφιών του Clinton Global Initiative.

Την ιδέα υλοποιεί μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Η ομάδα ιδρύθηκε από τον Σπύρο Δασκαλάκη, τον Μάριο Καστρινάκη και τον Πέτρο Κοντογιάννη. Στην ομάδα συμμετέχουν/συμμετείχαν και άλλα μέλη: η Νικολέττα Παπαδογιάννη, ο Μάνος Παλάβρας, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και η ομάδα Paperkite Design Group.

Περισσότερα για το Πολυτεχνείο Κρήτης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ