Ο Μάριος Κωνσταντέας εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος του European Democrat Students
Ο φοιτητής Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης εξελέγη στην ηγεσία του European Democrat Students – Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στην Πολωνία στις αρχές Αυγούστου
Στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου του European Democrat Students (EDS) εξελέγη ο Μάριος Κωνσταντέας, φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Την εκλογή του γνωστοποίησε ο ίδιος σε απευθείας επικοινωνία με τα «Φοιτητικά Νέα», αναφέροντας ότι η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία στις αρχές Αυγούστου 2026.
«Προ λίγων ημερών εκλέχτηκα πρώτος αντιπρόεδρος της φοιτητικής νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», ανέφερε στην επικοινωνία του με τα «Φοιτητικά Νέα».
Ποιος είναι ο Μάριος Κωνσταντέας
Ο Μάριος Κωνσταντέας είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και παράλληλα δραστηριοποιείται σε οργανώσεις νεολαίας και σε ζητήματα ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων.
Είναι επίσης Αναπληρωτής Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, έχοντας συμμετοχή τα τελευταία χρόνια σε σχετικές πολιτικές και οργανωτικές δράσεις στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μετά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Α’ Αντιπροέδρου του EDS.

Τι είναι το European Democrat Students
Το European Democrat Students (EDS) είναι ευρωπαϊκή φοιτητική πολιτική οργάνωση που συνδέεται με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και συγκεντρώνει φοιτητικές και νεανικές οργανώσεις από χώρες της Ευρώπης.
Η δράση του περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις, συνέδρια, καμπάνιες και πρωτοβουλίες που αφορούν μεταξύ άλλων την ανώτατη εκπαίδευση, τις πολιτικές για τη νέα γενιά και ευρύτερα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής.
Οι αρμοδιότητες του νέου Α’ Αντιπροέδρου
Στον νέο του ρόλο, ο Μάριος Κωνσταντέας αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τη στρατηγική επικοινωνία, τις πολιτικές καμπάνιες και τις εσωτερικές υποθέσεις της οργάνωσης.
Η εκλογή του προσθέτει έναν Έλληνα φοιτητή στη νέα ηγετική σύνθεση του EDS, με συμμετοχή στις διαδικασίες και στις πρωτοβουλίες της οργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΟ GOOGLE NEWS