Τραγικό: Μόλις 78 εστίες για να στεγάσουν 5000 φοιτητές στα Χανιά

Καμία ουσιαστική απάντηση αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης δεν μπόρεσε να δώσει το αρμόδιο Υπουργείο, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Ο βουλευτής επισημαίνει στην αναφορά του ότι η αύξηση του αριθμού των φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού στο ΤΕΙ Χανίων, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους με δεδομένο ότι για 5000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακού φοιτητές προσφέρονται μόλις 78 θέσεις στις εστίες. Παρά το γεγονός ότι η Πρυτανεία και το Συμβούλιο του Πολυτεχνείου έχουν προτείνει να μετατραπούν σε εστίες οι εγκαταστάσεις του παλιού Ψυχιατρείου που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, κανείς δεν έχει μπει στη διαδικασία να προχωρήσει το θέμα. Το Υπουργείο απαντά εντελώς τεχνοκρατικά, χωρίς να δίνει καμιά απάντηση στην ουσία, ενώ αρκείται να πει ότι όσοι φοιτητές δεν χωρούν στις εστίες κι έχουν κριτήρια για να μείνουν σε αυτές, λαμβάνουν ετήσιο επίδομα.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει την οργή φοιτητών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, η οποία αναγκάζεται να δέχεται αυτές τις συνθήκες ως δεδομένες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ