Μήνυμα Πρύτανη στους πρωτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Αγαπητοί μας φοιτητές,

Με την έναρξη των μαθημάτων σήμερα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

Ιδιαιτέρως, θα ήθελα να καλωσορίσω τους πρωτοετείς μας, που σήμερα κάνουν το πρώτο τους βήμα σε ένα νέο ξεκίνημα, και να τους ευχηθώ η πορεία τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να είναι γεμάτη πρόοδο.


Η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς είναι μια περίοδος κατά την οποία όλοι θέτουμε στόχους. Θα ήθελα να σας παροτρύνω να στοχεύετε ψηλά για τις σπουδές και το μέλλον σας και να σας διαβεβαιώσω ότι η ακαδημαϊκή μας κοινότητα θα είναι δίπλα σας.

Τα μέλη ΔΕΠ, η διοίκηση και το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταβάλλουμε καθημερινές προσπάθειες με στόχο την αριστεία σε κάθε επίπεδο: τη διδασκαλία, την έρευνα, τη λειτουργία και τη σχέση μας με την κοινωνία.

Έχετε την ευκαιρία να αξιοποίησετε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει το Πανεπιστήμιο: την πλούσια και λειτουργική βιβλιοθήκη μας, το Κέντρο Υπολογιστών και τα Εργαστήρια, το Γραφείο Διασύνδεσης, το Γραφείο Erasmus, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, είναι μόνο μερικές από αυτές. Αναζητείστε μια πλούσια φοιτητική ζωή εντός του Πανεπιστημίου.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι.

-είχαμε θετικά αποτελέσματα στην πρόσφατη Αξιολόγηση της ΑΔΙΠ,

-είμαστε ένα οικονομικά υγιές και βιώσιμο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Δημόσιο Ίδρυμα,

-διαθέτουμε καταρτισμένο, φιλόδοξο και ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό,

-το Πανεπιστήμιο μας λειτουργεί ομαλά καθ᾽όλη τη διάρκεια της χρονιάς,

-εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον αξιοκρατίας, σεβασμού, Δημοκρατίας και Ελευθερίας,

-στοχεύουμε στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να ενισχύσουμε τους φοιτητές μας με όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτεί η εποχή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Έχουμε μπροστά μας, όμως, και πολλές προκλήσεις. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης, να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που θέτει το διαδίκτυο στην Ανώτατη Εκπαίδευση και το σημαντικότερο όλων, που μας αφορά όλους άμεσα, να δώσουμε λύσεις στο ζήτημα του κτιριακού που ταλαιπωρεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για πολύ καιρό.

Για τον σκοπό αυτό, βρισκόμαστε σε συννενοήσεις με φορείς της Πολιτείας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να βρούμε νέες εγκαταστάσεις, όπου θα μπορούν να στεγαστούν κάποιες από τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, θα προχωρήσουμε άμεσα στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου για τα επόμενα χρόνια, με σκοπό να είμαστε ένα κοινωνικό, δυναμικό και επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο και θα αναλάβουμε, επίσης, μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα, για τις οποίες θα ενημερωθείτε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σας εύχομαι και πάλι να έχετε μια γόνιμη ακαδημαϊκή χρονιά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr