Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε αδιέξοδο

Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε αδιέξοδο

Την άμεση συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για την έγκριση της καταβολής του φοιτητικού επιδόματος, την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση των φοιτητικών εστιών καθώς και την αύξηση του επιδόματος στέγασης στα 300 ευρώ ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς ο Σύλλογος Εστίας Χανίων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σύμφωνα με τα "Χανιώτικα Νέα", ο Φοίβος Ηλιόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίας Χανίων αρκετοί φοιτητές έχουν έρθει σε αδιέξοδο καθώς το επίδομα στέγασης δεν έχει καταβληθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.


Αναφερόμενος στους χειρισμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων σε σχέση με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και τους χειρισμούς των Πρυτανικών Αρχών ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων είναι πολλές. Από την μία οι κυβερνήσεις μειώνουν τους προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι σπουδές μας και από την άλλη οι διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τις εφαρμόζουν και γίνονται εκφραστές των κυβερνήσεων μέσα στα ιδρύματά μας. Δεν βγάζουν μιλιά για τους προϋπολογισμούς και την αρπαγή των αποθεματικών από τα ιδρύματά μας. Το μόνο που κάνουν είναι να λένε στους φοιτητές ότι το κράτος δεν έχει λεφτά».

Ο ίδιος, επεσήμανε πως «ζητάμε την στήριξη από τα σωματεία της κοινωνίας των Χανίων, από τους εργαζόμενους γονείς μας, να μην δεχτούν οι κόποι τους και οι δυσβάσταχτοι φόροι που πληρώνουν συνέχεια να πάνε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιάσει οι Πρυτανείες για να αξιοποίησουν τις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου. Καλούμε σε δυναμική κινητοποίηση την μέρα που θα συνεδριάσει η Σύγκλητος».

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ζητούν επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr