κατάργηση, τμήματος θεατρικών σπουδών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καμία σκέψη για κατάργηση του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καμία σκέψη για κατάργηση του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Δεν υπάρχει απολύτως καμία σκέψη στο υπουργείο Παιδείας  για κατάργηση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, διαβεβαίωσε η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στη συνάντηση με τον  Βουλευτή  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), καθ. Γιάννη  Μανιάτη.

Μετά τη συνάντησή του με την Αναπλ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Α. Αναγνωστοπούλου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Αναπλ. Υπουργός κα Α. Αναγνωστοπούλου, μου δήλωσε κατά τη συνάντησή μας ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία σκέψη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για κατάργηση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Αντίθετα, μετά τη συζήτηση που είχαμε, συμφωνήσαμε ότι η πετυχημένη λειτουργία του Τμήματος όλα αυτά τα χρόνια, συνάδει απόλυτα τόσο με το Ναύπλιο και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολιτιστική μορφολογία και ιστορία του, όσο και με τον γειτνιάζοντα αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου.

Άλλωστε, τόσο η επιστημονική καταξίωση του Τμήματος, όσο και η στενή του σχέση με τα πολιτιστικά δρώμενα των τοπικών κοινωνιών, συνιστούν θετικούς παράγοντες για τη συνέχιση και ενίσχυσή της λειτουργίας του.

Στη συνάντησή μας, συμφωνήθηκε να καταθέσω άμεσα επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό, προκειμένου από του βήματος της Βουλής να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Την ερώτηση αυτή ήδη υπέβαλα, προκειμένου να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr