υπό κατάληψη, πρυτανεία, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Υπό κατάληψη τελεί για δεύτερη ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε. Και ζητούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα, καθώς και ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη.

Ειδικότερα, αργά χθες το μεσημέρι μια ομάδα φοιτητών προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου Καρυωτάκη, επί της Ερυθρού Σταυρού στην Τρίπολη, όπου στεγάζεται η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχουν αναρτήσει πανό που γράφει: «ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ». Συνοντιστικο κατάληψης πρυτανίας ΠαΠελ.

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Σε ηλεκτρονικό τους μήνυμα το "Συνοντιστικό κατάληψης πρυτανίας ΠαΠελ" σημειώνει ότι «στον δρόμο τον οποίο χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπερψηφίζοντας προϋπολογισμούς οι οποίοι υπεράσπιζαν τα συμφέροντα των λίγων, κατακρεουργώντας τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, βαδίζει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συγκάλυψη του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ)». Προσθέτουν ότι, «για το πανεπιστήμιο στον νέο προϋπολογισμό δεν προβλέπονται κονδύλια για θέρμανση, νερό, τηλέφωνο και ρεύμα. Αυτό κάνει πασιφανές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο και επιλέγει να θυσιάσει στο βωμό του χρέους θεμελιακά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού», και υπογραμμίζουν:

«Απαιτούμε, άρση του νέου προϋπολογισμού. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα. Ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Καμία έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία. Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο».

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι παρά την κατάληψη της πρυτανείας, κανονικά λειτουργούν και πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr