Η διάλεξη Ψινάκη σε Πανεπιστήμιο: Μάγκες, this is Sparta, εσείς θα κάνετε την Ελλάδα από κουρέλι τούμπανο [βίντεο]  Πηγή: Η διάλεξη Ψινάκη σε Πανεπιστήμιο: Μάγκες, this is Sparta, εσείς θα κάνετε την Ελλάδα από κουρέλι τούμπανο [ΒΙΝΤΕΟ] Η διάλεξη Ψινάκη σε Πανεπιστήμιο: Μάγκες, this is Sparta, εσείς θα κάνετε την Ελλάδα από κουρέλι τούμπανο [βίντεο]

«Μάγκες this is Sparta» είπε απευθυνόμενος στο κατάμεστο αμφιθέατρο και μίλησε στους νέους για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν

Στη Σπάρτη βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαΐου ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, προκειμένου να μιλήσει σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης.

Τον κ. Ψηνάκη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης.


Ομολογουμένως ο κ. Ψηνάκης στη διάλεξη ήταν ιδιαίτερα απολαυστικός, όπως πάντα, με εκφράσεις που παραπέμπουν σε καλλιτεχνική θεατρική παράσταση, έχοντας όμως την πλήρη αποδοχή των φοιτητών και φυσικά το χειροκρότημά τους.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Ψηνάκης «έπαιξε» λεκτικά με την ιστορία της Σπάρτης, τον Καιάδα και τον κ. Βαλιώτη. Είπε «Μάγκες this is Sparta» απευθυνόμενος στους φοιτητές και μετά έκανε να κοκκινίσει η καθηγήτρια του τμήματος, που έχασε τα λόγια της, και όπως φάνηκε ήταν σαν να ήθελε να «ανοίξει η γη να την καταπιεί».

Στη συνέχεια μιλώντας στους φοιτητές, προσπάθησε με πάρα πολύ ωραία παραδείγματα, να τους αποδείξει πως αν και νέοι, ο χρόνος είναι πολύ μικρός για να τον σπαταλούν ανούσια και να μη νομίζουν ότι έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους!

«Εμείς σας παραδίδουμε μια Ελλάδα κουρέλι, την οποία εμένα όταν ήμουν στην ηλικία σας ήταν μια Ελλάδα τούμπανο, και πρέπει μόνοι σας να τη φτιάξετε από εδώ και πέρα, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψηνάκης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 

  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr