Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, ο
Δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέκος Πνευματικός και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κ. Σπύρος Περόγραμβρος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κώστας Μασσέλος και η Αντιπρύτανις Οικονομικού Προγραμματισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα μέλη της μελετητικής ομάδας του έργου.


Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της
προμελέτης για το νέο κτίριο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, εντός χρονοδιαγράμματος, στο τέλος του τρέχοντος έτους. Στόχος όλων των φορέων είναι να ολοκληρωθεί ταχύτατα και η τελική μελέτη, ώστε μέσα στο 2014 το έργο να ενταχθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Το πρώτο αυτό έργο θα καλύψει εξ ολοκλήρου τη στέγαση των δύο πανεπιστημιακών Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη, του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με όλες τις σημερινές λειτουργίες τους (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, εργαστήρια, Βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων, διοικητικές υπηρεσίες). Υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη για πρόσθετες εγκαταστάσεις στη δεύτερη φάση του έργου (φοιτητικές εστίες, αθλητικό κέντρο, κ.ά.) Σημειωτέον, ότι η συγκεκριμένη έκταση που έχει παραχωθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το Υπουργείο Άμυνας, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω οικοδομικής κάλυψης στο μέλλον για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.


Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν τακτικές συναντήσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πανεπιστημίου με τη μελετητική ομάδα για το λεπτομερή προσδιορισμό του σχεδίου κατασκευής.

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr