Στην αποτροπή εκδήλωσης βίαιης ενέργειας σε ελληνικό πανεπιστήμιο προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα το Σάββατο οι πρυτανικές Αρχές πανεπιστημίου κατήγγειλαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι «άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/ και πραγμάτων του συγκεκριμένου πανεπιστήμιου».
Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Άμεσα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και όπως προέκυψε το άτομο που εκδήλωνε την πρόθεση για την παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές, είναι 21χρονος φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Αστυνομικές πηγές σημείωναν πως ο νεαρός φοιτητής θεωρούσε πως αδικούνταν από το πανεπιστήμιο και ήθελε να εκδικηθεί απειλώντας με ένοπλες επιθέσεις.


Για το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και την καταγγελία του πανεπιστημίου ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας -του τόπου κατοικίας του φοιτητή- τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων.
Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα εισαγγελική Αρχή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr