Επιβράβευση των 40 καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών(προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ποσό των 96.500 ευρώ συνολικά, από 27 χορηγούς.

Τα τελευταία χρόνια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει τους άριστους φοιτητές του, θέσπισε την «Επιβράβευση των καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών» του, σε όλες τις κατηγορίες, μέσω του θεσμού των Υποτροφιών και με την ευγενική χορηγία Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία επέδειξαν υψηλή κοινωνική ευθύνη. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη συστηματική προσπάθεια του Τμήματος για την αναβάθμιση των σπουδών, την ανάδειξη της αριστείας και για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, που πρωτεύουν και μοχθούν καθημερινά.
 
Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 οι εκπρόσωποι των 27 Χορηγών βράβευσαν τους 40 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματοςπου διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. 
Στην τελετή παρέστη ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικών και Στατιστικής Καθηγητής κ. Μάρκος Κούτρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους βραβευόμενους η διάκριση που επέτυχαν και τους παρότρυνε να συνεχίσουν και μελλοντικά τις προσπάθειες για παρόμοιες επιτυχίες.
 
Τη σημαντικότητα της συμβολής του θεσμού των υποτροφιών στην προσπάθεια για αριστεία και στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών τόνισε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Αν. Καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.
 
Τη σημαντικότητα της ηθικής υποστήριξης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των φοιτητών, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και ανταμοιβή από τις επιχειρήσεις τόνισε ο εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών κ.Δημήτριος Παπανδρέου και ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή τους στο πέρασμα των χρόνων.
 
Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των χορηγών για την παρουσία τους στην τελετή αλλά και τη συμβολή τους στην ανάδειξη και εκπαίδευση της νέας γενιάς και την προετοιμασία της ως ενεργά στελέχη στην αγορά εργασίας.
Τα βραβεία (συνολικής αξίας 96.500 ευρώ) προσέφεραν οι εξής ΧΟΡΗΓΟΙ, ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά:

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    INTRALOT
    LASKARIDIS SHIPPING CO LTD (LAVINIA corp.)
    ΟΤΕ
    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    AEGEAN OIL
    ALDEMAR GROUP
    ALPHA BANK
    ATTICA BANK
    BOSTON CONSULTING GROUP
    CAPITAL MARITIME & TRADING CORP.
    CHIPITA ΑΕ
    Coca-Cola ΤΡΙΑ ΈΨΙΛΟΝ
    DELOITTE
    EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LTD.
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
    EUROBANK
    EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ
    JUMBO
    PUBLIC
    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
    PWC GREECE
    REDS (Real Estate Development & Services)
    ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr