Το ποσό των 97.500 ευρώ δόθηκε από 29 χορηγούς ως επιβράβευση στους 44 καλύτερους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα τελευταία χρόνια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει τους άριστους φοιτητές του, θέσπισε την «Επιβράβευση των καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών» του, σε όλες τις κατηγορίες, μέσω του θεσμού των Υποτροφιών και με την ευγενική χορηγία Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επέδειξαν υψηλή κοινωνική ευθύνη.

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη συστηματική προσπάθεια του Τμήματος για την αναβάθμιση των σπουδών, την ανάδειξη της αριστείας και για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, που πρωτεύουν και μοχθούν καθημερινά.

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς οι εκπρόσωποι των 29 Χορηγών βράβευσαν τους 44 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. 

Στην τελετή παρέστη ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Καθηγητής Μάρκος Κούτρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους βραβευόμενους η διάκριση που επέτυχαν και τους παρότρυνε να συνεχίσουν και μελλοντικά τις προσπάθειες για παρόμοιες επιτυχίες.

Τη σημασία της συμβολής του θεσμού των υποτροφιών στην προσπάθεια για αριστεία και στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών τόνισε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Αν. Καθηγητής Εμμανουήλ Τσιριτάκης.

Απ' την πλευρά της η εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών Θεοδώρα Μαραβελή επεσήμανε τη σημασία της ηθικής υποστήριξης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των φοιτητών, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και ανταμοιβή από τις επιχειρήσεις.

Τα βραβεία προσέφεραν οι εξής χορηγοί ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά:

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2. INTRALOT

3. LASKARIDIS SHIPPING CO

4. ΟΤΕ - COSMOTE

5. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

6. AEGEAN OIL

7. ALDEMAR GROUP

8. ALPHA BANK

9. ATTICA BANK

10. BOSTON CONSULTING GROUP

11. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Όμιλος Εταιρειών

12. CHIPITA

13. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

14. EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME

15. REDS A.E., SMART PARK

16. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

17. EUROBANK

18. GRIVALIA PROPERTIES

19. JUMBO

20. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

21. PWC GREECE

22. ΤΙΤΑΝ

23. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

24. ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ

25. ΓΙΩΤΗΣ

26. SBOKOS HOTEL GROUP

27. ΟΜΙΛΟΣ QUEST

28. SANI

29. TSAVLIRIS SALVAGE GROUP

 

Τέλος, το Τμήμα ευχαρίστησε τις εταιρείες:

EUROBANK,

GRIVALIA PROPERTIES και

KPMG

για την ευγενική χορηγία υποτροφιών σε νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr