Εκπαίδευση στελεχών για υδατοδρόμια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes

Τη στελέχωση των υδατοδρομίων με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιά από την αγορά εργασίας, προωθεί η Hellenic Seaplanes.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγκεκριμένα με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας κύκλος σπουδών με τίτλο «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», που στόχο έχει την  κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων. Η καινοτομία του έγκειται όχι μόνο στο περιεχόμενο των διαλέξεων, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη μια πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα αγοράς, αυτής των υδροπλάνων.

Το πρόγραμμα «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά , θα περιλαμβάνει 6 διαλέξεις διάρκειας δύο ωρών η κάθε μια, με την επίσημη έναρξή του να αναμένεται τους επόμενους μήνες. Εκτιμάται πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τους αποφοίτους και την άμεση απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας, όσο και για την ίδια την ελληνική οικονομία καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η Hellenic Seaplanes προχωρά σε μία ακόμη συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο  όπου προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).


Ο διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την προσπάθεια αυτή την αντιλαμβανόμαστε ως μια δράση αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στην επιστήμη και στην αγορά. Προφανώς και η αποτίμηση της δράσης αυτής στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15, θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την ανάγκη ενσωμάτωσης του αντικειμένου στα πλαίσια του Τμήματός μας. Στα πλαίσια των επιλογών του Τμήματος για εξωστρέφεια, αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία επωφελής  για τους φοιτητές μας αλλά και του νέου τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε. Η πρωτοβουλίες αυτές εκτιμούμε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μελλοντική εξέλιξη της συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και μελετών στην νέα αυτή δραστηριότητα των υδροπλάνων».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr