Ενημέρωση φοιτητών ΠΑΠΕΙ για τους φοιτητικούς λογαριασμούς

Ενημέρωση φοιτητών ΠΑΠΕΙ για τους φοιτητικούς λογαριασμούς

Το Τμήμα Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ) ενημερώνει τους φοιτητές του Ιδρύματος ότι κατόπιν σχετικής ειδοποίησης από το διαχειριστή της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ 365, σας ενημερώνουμε ότι στις 30 Οκτωβρίου 2018 θα λήξουν όλοι οι φοιτητικοί λογαριασμοί Office 365 που παρέχονται μέσω του ΔΗΛΟΣ365.

Οι λογαριασμοί Office 365 που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ λήγουν αυτόματα κάθε χρόνο, προκειμένου να ελέγχεται ότι ο κάθε φοιτητής διατηρεί την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ως φοιτητής προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, είτε ως υπ. Διδάκτωρ.


Εάν ο χρήστης πλέον δεν έχει αναγνωρισμένη φοιτητική ιδιότητα, δεν καλύπτεται από την σχετική σύμβαση με την εταιρεία Microsoft και η υπηρεσία ΔΗΛΟΣ365 υποχρεούται να προχωρήσει στην αυτόματη διαγραφή του λογαριασμού από το Office365.

Επισημαίνουμε οτι αυτό αφορά μόνο φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) και όχι μέλη ΔΕΠ ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες που παρατίθενται στη συνέχεια προκειμένου να προλάβετε τυχόν απώλεια των δεδομένων που έχετε αποθηκευμένα στο Office 365:

Εάν συνεχίζετε να είστε ενεργός φοιτητής (οποιουδήποτε επιπέδου σπουδών) και μετά την 31η Σεπτεμβρίου 2018:

Για να ανανεωθεί η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού σας, χρειάζεται να κάνετε login στο ΔΗΛΟΣ365 (https://delos365.grnet.gr) μια (1) φορά μέχρι τις 31/10/2018. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθήσατε κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθήσατε κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Συστήνεται σε όλους τους χρήστες του Office 365 να προσθέσουν ένα προσωπικό email στο ΔΗΛΟΣ365 (συμπληρώνοντας το πεδίο “Διεύθυνση Email” στο https://delos365.grnet.gr/user/settings ), ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ.

Εάν ολοκληρώσατε τις σπουδές σας ή έχετε κάνει διαγραφή:

Ο λογαριασμός σας στο Office 365 θα λήξει στις 30 Οκτωβρίου 2018 και θα διαγραφεί αυτόματα από το σύστημα.  

Η διαγραφή του λογαριασμού συνεπάγεται και την διαγραφή όλων των δεδομένων του. Για το λόγο αυτό, συστήνεται η λήψη αντιγράφου ασφαλείας των δεδομένων σας πριν το τέλος Οκτωβρίου 2018.

Πριν την αυτόματη διαγραφή δίνεται μια περίοδος χάριτος ενός μηνός (ήτοι έως τέλος Νοεμβρίου 2018), κατά την οποία οι χρήστες θα  έχουν πρόσβαση στους ληγμένους πλέον λογαριασμούς τους ώστε να ανακτήσουν τα δεδομένα τους.

Συστήνεται επίσης να προσθέσετε ένα προσωπικό email στο ΔΗΛΟΣ365 (συμπληρώνοντας το πεδίο “Διεύθυνση Email” στο https://delos365.grnet.gr/user/settings), ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις που τυχόν να εκδοθούν από την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ.

Σημειώνουμε ότι η υπηρεσία Office 365 παρέχεται απευθείας από την εταιρεία Microsoft και φιλοξενείται σε cloud υποδομές. Το Τμήμα Μηχανοργάνωσης και το ΕΔΕΤ ως διαχειριστής της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν βοήθεια σε περίπτωση που χάσετε τα δεδομένα σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΔΗΛΟΣ 365 (https://delos365.grnet.gr)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr