Το Υπουργείο Παιδείας για τις επιθέσεις εναντίον Πρυτάνεως και καθηγητών

Το Υπουργείο Παιδείας για τις επιθέσεις εναντίον Πρυτάνεως και καθηγητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με ανακοίνωση του καταδικάζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις από ομάδα φοιτητών εναντίον της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Β. Κυριαζοπούλου και Προέδρων Τμημάτων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου.

Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Οι διαφωνίες επιλύονται με διάλογο και όχι με τη βία.


Σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Πρύτανις Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, δήλωσε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

Σήμερα 5/10/17, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προσήλθαν φοιτητές, περίπου 150 άτομα, τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανι και τους Προέδρους των Τμημάτων.

Μετά από την αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα.

Η Πρυτανεία εκφράζει τη βαθιά της λύπη για παρόμοια γεγονότα, που δε συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο Ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Παράπονα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για την καθυστέρηση των λεωφορείων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr