Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κατά της ΔΑΠ Παν/μίου Πατρών που ζητά να μην τιμωρηθούν όσοι φοιτητές αντέγραψαν!

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κατά της ΔΑΠ Παν/μίου Πατρών που ζητά να μην τιμωρηθούν όσοι φοιτητές αντέγραψαν !

Στο τελευταίο περιστατικό που αφορά στην τιμωρία των φοιτητών για αντιγραφή, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος.

Χαρακτηριστικά είπε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό: «Νιώθω την ανάγκη να επισημάνω τα ακόλουθα:


- Είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών", σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας.

- Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως πολλοί θυμούνται την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όταν θέλουν να δώσουν δυσανάλογη έκταση σε μεμονωμένα περιστατικά. Όταν, όμως, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύει μόνη της για ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια, κόντρα σε κοινούς εγκληματίες, ή για μια ελεύθερη και σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέναντι σε αυτούς που τώρα μας κυβερνούν, όλοι αυτοί σιωπούν.

- Τους τελευταίους μήνες έχουμε συναντηθεί με πλήθος συμπολιτών μας από όλους σχεδόν τους κλάδους και από το σύνολο του φάσματος της κοινωνίας. Δίνουμε φωνή σε κάθε νέα και νέο που επί δεκαετίες δεν ακουγόταν από κανέναν, με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε την Ελλάδα του αύριο. Δεν θα χαρίσουμε την προσπάθεια αυτή ούτε σε όσους θέλουν να μείνουν πίσω στις λογικές του χθες, ούτε και σε εκείνους που ψάχνουν "δράκους" εκεί που δεν υπάρχουν».

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει στην άποψη ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι 106 φοιτητές που αντέγραψαν στην εξεταστική, επικαλούμενη τον… Μαρξ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr