Αναβρασμός στην φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

Αναβρασμός για την μείωση του προσωπικού στην φοιτητική Εστία του Παν/μίου Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ν. Αχαΐας καταγγέλλει τις διαδικασίες που κινούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με σκοπό τη μείωση του προσωπικού που απασχολείται στα εστιατόρια που σιτίζονται οι φοιτητές των ΑΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους: Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας η επιδιωκόμενη μείωση του προσωπικού είναι της τάξης του 20%, κάτι που σημαίνει ότι εννέα (9) συνάδελφοι θα χάσουν τη δουλειά τους.


Μάλιστα, σε μια εποχή που επικρατεί η ανεργία και η απληρωσιά και οι συνθήκες διαβίωσης διαρκώς επιδεινώνονται, όλο και περισσότεροι φοιτητές σιτίζονται στο εστιατόριο του πανεπιστημίου. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δε δικαιολογείται η μείωση προσωπικού, αλλά απαιτείται και αύξησή του προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες ανάγκες. Συνεπώς, μιλάμε για τρομερή εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων που θα παραμείνουν, αφού θα πρέπει να βγάλουν παραπάνω δουλειά λιγότερα άτομα, αλλά και για βέβαιη πτώση της ποιότητας των υπηρεσιών που θα παρέχονται στους φοιτητές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι διαδικασίες αυτές κινήθηκαν αστραπιαία, με τον εργολάβο που έχει αναλάβει τη λειτουργία του εστιατορίου να καλεί εκτάκτως τους συνάδελφους να συμμετάσχουν στην απαράδεκτη διαδικασία μιας κλήρωσης που θα αναδείξει σε ποιους από αυτούς δε θα ανανεωθεί η σύμβαση.

Οι συνάδελφοι ομόφωνα και με τη στήριξη του συνδικάτου μας απέρριψαν αυτή τη διαδικασία και απαιτούν να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, κρατώντας αγωνιστική στάση.

Προβληματική θα καταστεί η λειτουργία τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr