Ηλιακό τρίκυκλο εμπνευσμένο από Έλληνες φοιτητές [Βίντεο]

Πρόκειται για την δεύτερη διπλωματική που δίνεται στους φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Φορτίζεται από τον ήλιο και σε πάει όπου θέλεις...

 


Πρόκειται για ένα μοναδικό μέσο οικολογικής μετακίνησης φτιαγμένο από καθηγητές και φοιτητές των Πανεπιστημιακών Σχολείων του Αγρινίου και συγκεκριμένα αποτελεί προσπάθεια του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αγρινίου.

Το μέσο που είναι ένα κλασικό τρίκυκλο, έχοντας στο κέντρο του ένα φωτοβολταικό από το οποίο παίρνει και την ηλιακή ενέργεια που το φορτίζει μπορεί να είναι σε συνεχή χρήση, καλύπτοντας αποστάσεις έως και 30 χιλιομέτρων.

Κεντρική ιδέα των ερευνητικών δράσεων του Πανεπιστημίου, όπως αναφέρει το cityvoice, είναι η ενίσχυση της ζήτησης για νέες τεχνολογικές γνώσεις αλλά και η προώθηση της καινοτομίας προιόντων και υπηρεσιών που αφορούν την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Να σημειωθεί ότι το όλο το εγχείρημα βασίστηκε σε εθελοντική, ομαδική δουλειά με περιορισμένους πόρους χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου για ερευνητικές δαπάνες. Όπως εξηγεί ο αν. καθηγητής του Τμήματος κ.Φραγκίσκος Κουτελιέρης πρόκειται για την δεύτερη διπλωματική που δίνεται στους φοιτητές του εν λόγω τμήματος.

Το τρίκυκλο ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης του Αγρινίου και αποτελεί την δεύτερη βελτιωμένη έκδοση του, ενώ η πρώτη ιδέα ξεκίνησε να υλοποιείται το 2011, με την πρώτη έκδοση να κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2012,

Οι δημιουργοί του  δηλώνουν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα του project που ανέλαβαν, το οποίο αποτελεί και κίνητρο για τον επόμενο ερευνητικό στόχο. Δείτε το ρεπορτάζ στην κάμερα του cityVoice:

Λειτουργικά χαρακτηριστικά του ηλιακού τρίκυκλου

Μέγιστη Ταχύτητα: ~ 30 χλμ την ώρα

Εμβέλεια (κινητήρας μόνο): ~ 32 χλμ (εντός πόλεως), περίπου 40 χλμ (αυτοκινητόδρομος)

Φρένα: ηλεκτρικά (μπροστά), δισκόφρενα 2X (πίσω)

Ισχύς κινητήρα: 500 W @ 24 V

Τύπος φ/β: 90 W @ 36V

Επιπλέον χαρακτηριστικά: όπισθεν, διπλός έλεγχος της διαθέσιμης ενέργειας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr