Το Πανεπιστήμιο Πατρών για την παγκόσμια κατάταξη του Ιδρύματος

Το Πανεπιστήμιο Πατρών για την παγκόσμια κατάταξη του Ιδρύματος

Το σύστημα QS World Ranking/Top Universities ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε την κατάταξη των Πανεπιστημίων για το έτος 2017.

Τα τελευταία χρόνια τα αξιολογούμενα ελληνικά ΑΕΙ παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις καθώς μειώνονται τα μέλη ΔΕΠ τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών και, κατά συνέπεια, επηρεάζεται αρνητικά η αναλογία διδασκόντων/φοιτητών, ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια της έρευνας.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Παρ’ όλα αυτά, το Πανεπιστήμιο Πατρών, που βρίσκεται στη γενική κατάταξη των αξιολογούμενων ιδρυμάτων 701-750, συγκαταλέγεται στο 2,7% των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, ενώ στο κριτήριο της αναγνωρισιμότητας του επιστημονικού έργου (citations per faculty), με δείκτη 44,7 κατέχει την τρίτη θέση στη χώρα μας, και υπερέχει σαφώς του εθνικού μέσου όρου (38,7), αλλά και του παγκόσμιου (32,6).

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα και τη διεθνή επίδραση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Πατρών, που κατατάσσεται ερευνητικά και μεταξύ των 300 καλύτερων του κόσμου.

Δείτε ΕΔΩ τις νέες κατατάξεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών