Κινητοποίηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών την Τρίτη 16 Μαΐου

Κινητοποίηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών την Τρίτη 16 Μαΐου

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε κινητοποίηση στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών τη Τρίτη 16 Μαΐου στις 11:00. Την Πέμπτη 11 Μαΐου φοιτήτρια του τμήματος Χημικού Πανεπιστημίου Πάτρας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διεξαγωγή πειράματος. Η φοιτήτρια λόγο έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού εκτέθηκε και τραυματίστηκε με καυστικό νάτριο.

Σχετικό άρθρο: Στο νοσοκομείο φοιτήτρια μετά από σοβαρό ατύχημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Η ανακοίνωση του ΜΑΣ έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 11 Μαΐου φοιτήτρια του τμήματος Χημικού Πανεπιστημίου Πάτρας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διεξαγωγή πειράματος. Η φοιτήτρια λόγο έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού εκτέθηκε και τραυματίστηκε με καυστικό νάτριο. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου. Στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν συμβεί και άλλα αντίστοιχα περιστατικά. Οι ελλείψεις σε υποδομές και προστατευτικά μέτρα για τέτοιες συνθήκες εκθέτουν τους φοιτητές σε μεγάλο κίνδυνο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στην 19χρονη φοιτήτρια η οποία νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του Ρίο.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική και επικίνδυνη πολιτική Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηριζει τα αφεντικα και συνεχιζει την υποχρηματοδότηση των σχολών οδηγωντας σε τέτοιες τραγικές ελλείψεις και καταστάσεις μέσα στις σχολές. Οι ελλείψεις σε προσωπικο και υποδομές είναι αποτελέσμα αυτής της πολιτικής. Την ώρα που δίνονται χρήματα και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες, η κατάσταση στις σχολές όπως και στο χημικό είναι εκρηκτική με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ανύπαρκτα.

 Το περιστατικό αυτό δείχνει με τον πιο ωμό τρόπο τις επιπτώσεις της πολιτικής όλων των τελευταίων κυβερνήσεων για την παιδεία με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η ενίσχυση στο κεφάλαιο με όλες τις μορφές.

Μας αφορά όλους γιατί θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στη θέση της! Δεν πρέπει κανένας φοιτητής να μείνει έξω από τη μάχη της διεκδίκησης και του αγώνα. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας και τα συμφέροντα μας! Οι φοιτητές θα απαντήσουν μπροστά στη μεγάλη πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 17 Μάη πλάι στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Διεκδικούμε:

1. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια.

2. Να δοθούν τώρα χρήματα για εξοπλισμό εργαστηρίων και άλλων υλικών για πρόληψη ατυχημάτων σε εργαστήρια.

3. Πλήρης προστασία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους φοιτητές που συμμετέχουν σε εργαστήριο και πειράματα τα οποία είναι επικίνδυνα για τη ζωή και την υγεία τους.

Καλούμε σε σε κινητοποίηση στη Πρυτανεία της Πάτρας τη Τρίτη 16 Μαΐου στις 11:00.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr