Πανεπιστήμιο Πατρών: Απορροφητικότητα 100% των κονδυλιών του Erasmus+

Πανεπιστήμιο Πατρών: Απορροφητικότητα 100% των κονδυλιών του Erasmus+

Η Εθνική Μονάδα / ΙΚΥ πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο συστημάτων στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών τον Οκτώβριο 2016, σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος Erasmus+.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος αφορούσε το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, ενώ το κλιμάκιο των στελεχών του ΙΚΥ είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει τη συνολική εφαρμογή του Προγράμματος στο Ίδρυμά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχος έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2008. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η ομάδα του ΙΚΥ είχε συναντήσεις με την Πρύτανι και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Πρυτάνεως κ. Ν. Καραμάνο, στελέχη του ΕΛΚΕ και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, ενώ πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με μετακινούμενους μέσω του Erasmus+ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους).


Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με την τελική έκθεση του ελέγχου που εστάλη από το ΙΚΥ στις 2/5/2017, το Ίδρυμά μας εφαρμόζει και υλοποιεί τις αρχές του «Χάρτη Erasmus+», διασφαλίζει την ίση πρόσβαση στο Πρόγραμμα όλων των δικαιούχων, διαθέτει διαφανή και ξεκάθαρα κριτήρια επιλογής, φροντίζει για την προώθηση και διάδοση των δραστηριοτήτων, μεριμνά για την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα σπουδών και ενσωμάτωση των εισερχομένων φοιτητών και εκμεταλλεύεται με αποτελεσματικό τρόπο τις δυνατότητες μεταφοράς κονδυλίων που προσφέρει το Πρόγραμμα.

Η έκθεση της ΕΜ/ΙΚΥ ολοκληρώνεται ως εξής: «Η αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος από το ΠΠ οφείλεται αφενός στην ουσιαστική ενεργοποίηση και αποτελεσματική εργασία των στελεχών του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, στη σημαντική συμβολή της Επιτροπής Erasmus, του Αν. Πρύτανη κ. Καραμάνου και αφετέρου στην εμπέδωση των αρχών, ωφελειών και πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus από τις Αρχές του Ιδρύματος. Συμπερασματικά, ακολουθούνται οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες και κανόνες για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος και κρίνεται ότι ο τρόπος διοίκησης και διαχείρισης από το Γραφείο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι την τελευταία πενταετία το Πρόγραμμα Erasmus+ παρουσίασε αύξηση της τάξεως 64,5% στην εξερχόμενη κινητικότητα, ενώ το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος είχε, για πρώτη φορά, 100% απορρόφηση των κονδυλίων του, θα πρέπει να συγχαρούμε τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών & Διεθνών Θεμάτων, την Επιτροπή Erasmus+ και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, αλλά, κυρίως τον υπερβάλλοντα ζήλο και το μεράκι που διαθέτουν για την υποστήριξη των δράσεων διεθνοποίησης του Ιδρύματός μας.

Μέσα από την κατηγορία «Erasmus+» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το Προγράμμα Κινητικότητας Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr