Τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών 24/3/2017

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 24/3/2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών προς τιμήν του Ομότιμου και Επίτιμου Καθηγητή  Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου των Αρσακείων –Τοσιτσείων σχολείων, Γεωργίου Μπαμπινιώτη, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017. Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου, η οποία απένειμε και τιμητική πλακέτα στον κ. Μπαμπινιώτη, και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος Καθ. Χ. Γώγος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη  της Πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπαιδευτικοί  και αρκετοί μαθητές του Αρσακείου Πατρών, καθώς και της ευρύτερης Β’/μιας Εκπαίδευσης, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας. Η ομιλία του τιμώμενου, με θέμα: «Η δύναμη της ελληνικής γλώσσας. Η ελληνική γλώσσα ως εθνικό κεφάλαιο», έτυχε ευρείας απήχησης, και αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Τύπο, την κοινωνία του Πανεπιστημίου και της πόλης για αρκετές ημέρες. 


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ «ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ»

Στο πλαίσιο των υποτροφιών που παρέχει η οικογένεια Μεντζελόπουλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ήδη από το έτος 2008, την περίοδο αυτή προκηρύχθηκαν μέχρι πέντε θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α και του Καναδά, που απευθύνονται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής Σχολής, Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς και των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ιδρύματός μας. Η έναρξη της χορήγησης των υποτροφιών θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και το ποσό κάθε υποτροφίας θα ανέρχεται έως τα 50.000 δολάρια Η.Π.Α. ετησίως. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 28 Απριλίου 2017. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΙΔΕΚ

Δύο μέλη του Πανεπιστημίου μας, εξελέγησαν στο  Επιστημονικό Συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας), κατά τη δεύτερη Γ.Σ. του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε στις 17-3-2017. Πρόκειται για τους Καθηγητές του Τμ. Χημικών Μηχανικών Ξενοφώντα Βερύκιο (στην περιοχή της Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας) και Κωνσταντίνο Γαλιώτη (στην περιοχή των Φυσικών Επιστημών). Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή επιτυχία στο έργο τους.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Στον περιβάλλοντα χώρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, και συγκεκριμένα στις υπάρχουσες κερκίδες στο «Θεατράκι», ενός χώρου που ήδη χρησιμοποιείται από φοιτητές μας, δημιουργήθηκε ένας φιλόξενος, στεγασμένος αίθριος χώρος, με την τοποθέτηση ενός μοντέρνου στεγάστρου, που επιτρέπει στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, και ιδιαίτερα στους φοιτητές μας τη χρήση του για εκδηλώσεις και συναντήσεις. Επιπλέον, εγκαταστάθηκαν δίκτυα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού, ώστε οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί να είναι περισσότερο λειτουργικές και ευχάριστες. Κατασκευάσθηκαν δύο τοίχοι από διάφανα υαλότουβλα στον ισόγειο αίθριο χώρο του κτιρίου των Χημικών Μηχανικών, με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου καθιστικού προστατευμένου από τον άνεμο και τη βροχή. Με την επιλογή του συγκεκριμένου υλικού δεν μειώθηκε αισθητά ο φυσικός φωτισμός και η θέαση, ενώ προβλέφθηκαν ελεύθερα  ανοίγματα στους τοίχους για την ανεμπόδιστη διέλευση των πεζών και του φυσικού αέρα. Το έργο εκτελέσθηκε με διαγωνισμό κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως αρχές Μαρτίου τρέχοντος έτους, με μελέτη και επίβλεψη της Γ.Δ.Τ.Υ.Π.Δ.

Στόχος της Διοίκησης από κοινού με το Τμήμα των Χημικών Μηχανικών είναι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, η βελτίωση των συνθηκών της φοιτητικής ζωής. 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο, για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινότητας, απευθύνθηκε σε ξενοδοχεία των Πατρών, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, και έλαβε ειδικές τιμές φιλοξενίας για τα μέλη του. Οι τιμές αυτές αφορούν μέλη ΔΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους αλλά και προσκεκλημένους του Ιδρύματός μας, που χρειάζονται μεμονωμένες διανυκτερεύσεις για υπηρεσιακούς λόγους στις αντίστοιχες πόλεις. Δεν αφορούν σε ομαδικές επισκέψεις και διοργανώσεις (λ.χ. συνέδρια). Στον δικτυακό τόπο http://www.upatras.gr/el/node/6111 έχει αναρτηθεί ο πλήρης κατάλογος των ξενοδοχείων, με τις προσφερόμενες τιμές, τις περιόδους χρήσης, κ.ά. για το έτος 2017.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ για αίμα, και σε συνεργασία με την αντίστοιχη μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, διοργανώνει ανοικτή εθελοντική αιμοδοσία στην Πανεπιστημιούπολη, με σκοπό την ενημέρωση των νέων και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2017, ώρες 10:00-14.00, ως εξής: τη Δευτέρα, 3/4 στην Πρυτανεία και την Τρίτη, 3/4 στο Τμήμα Ιατρικής. Περιμένουμε την πολύτιμη εθελοντική προσφορά όλων των μελών της κοινότητάς μας! 

Κατάληψη του Φοιτητικού εστιατορίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Η Πολιτεία δεν εφαρμόζει τον Νόμο για το Άσυλο

Το Πανεπιστήμιο Πατρών για την Έναρξη Διανομής Συγγραμμάτων Εαρινού Εξαμήνου 2016-2017

Ξυλοδαρμός μέλους φοιτητικής παράταξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Έφυγε από τη ζωή φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr