Το Πανεπιστήμιο Πατρών μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας!

Το Πανεπιστήμιο Πατρών μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας!

Από τα διαθέσιμα έως τώρα στοιχεία σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα διαφαίνεται μια μείωση κατά 8% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας το έτος 2016 έναντι του έτους 2015, δηλαδή σε απόλυτες τιμές 13.213.818,90 kWh και 14.351.623,10 kWh αντίστοιχα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια εξοικονόμηση οικονομικών πόρων άνω των 300,000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι της τάξης των 2,500,000 ευρώ. Με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση όλων των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, είναι δεδομένη η υψηλή σημασία εφαρμογής απλών κανόνων «εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας». Ήδη το Πανεπιστήμιο προχωρά στο μέτρο του δυνατού, στη σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας τύπου LED και έχει πραγματοποιήσει καμπάνιες ευαισθητοποίησης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Η επεξεργασία των στοιχείων συνεχίζεται.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Σύντομα το Πανεπιστήμιο θα επανέλθει σε αυτό το σημαντικό θέμα με αναλυτικά στοιχεία. 

Δείτε τα αναλυτικά αρχικά αποτελέσματα

Περισσότερα νέα που αφορορούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr