Φοιτητές δείτε τις αλλαγές σε Προαστιακό, Αστικό και Υπεραστικό, το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού

Φοιτητές δείτε τις αλλαγές σε Προαστιακό, Αστικό και Υπεραστικό, το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού

Αλλαγές και οικονομικές προσφορές ανακοίνωσαν στα δρομολόγια τους ο Προαστιακός, το Αστικό ΚΤΕΛ και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πάτρας, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα το επιβατικό κοινό και τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφτάνουν στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα ο προαστιακός ανακοίνωσε τα εξής εν όψει του τριημέρου: "Ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων για το Πατρινό Καρναβάλι το σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου 2017 και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Πάτρα και να χαρούν τις εκδηλώσεις και παρελάσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ενισχύει τα δρομολόγια των τραίνων το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.


Μάλιστα από την Πέμπτη 23/2/2017 έως και την Τρίτη 28/02/2017, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενισχύει τα δρομολόγια των λεωφορείων της στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα και αντίστροφα.

Πιο συγκεκριμένα για το Σάββατο 25/2/2017 και για την Κυριακή 26/2/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια ενώ αυξάνονται οι  χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να μετακινηθούν, γρήγορα και οικονομικά, από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα και να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Ειδικότερα για το Σάββατο 25/2/2017 και για την Κυριακή 26/2/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, με αναχώρηση από το σταθμό του Αγίου Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στις 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στις 01:00 και στις 02:00.

Οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι και το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που τα δρομολόγια τους το διήμερο θα είναι αυξημένα, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα και οικονομικά με συνολικό χρόνο του ταξιδιού στις τρείς ώρες.

*Επίσης όπως προσθέτει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι εκδρομείς μπορούν να μεταβούν με το σιδηρόδρομο οικονομικά και άνετα στα φημισμένα καρναβάλια της Ξάνθης, της Φλώρινας, της Νάουσας και του Τυρνάβου, στα οποία μπορούν να διασκεδάσουν και να χορέψουν στους ρυθμούς του καρναβαλιού και να συμμετάσχουν στη κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καθώς επίσης και στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στην σελίδα trainose".

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας ανακοίνωσε τις εξής προσφορές: "Οι προσφορές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν από Παρασκευή 17.02.2017 έως και Δευτέρα 06.03.2017 εν όψει Αποκριών, έχουν ως εξής:

> Αθήνα - Πάτρα - Αθήνα & Πάτρα - Αθήνα - Πάτρα: Όλα τα φοιτητικά εισιτήρια με επιστροφή (ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, τόπου φοίτησης) 20.00 €

> Αθήνα - Πάτρα - Αθήνα & Πάτρα - Αθήνα - Πάτρα: Απλό εισιτήριο με επιστροφή 30.00 €

> Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Θεσσαλονίκη & Πάτρα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα: Όλα τα φοιτητικά εισιτήρια με επιστροφή (ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, τόπου φοίτησης) 45.00 €

> Θεσσαλονίκη - Πάτρα - Θεσσαλονίκη & Πάτρα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα: Απλό εισιτήριο με επιστροφή 73.00 €

> Λάρισα - Πάτρα - Λάρισα & Πάτρα - Λάρισα - Πάτρα: Όλα τα φοιτητικά εισιτήρια με επιστροφή (ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, τόπου φοίτησης) 32.00 €

> Λάρισα - Πάτρα - Λάρισα & Πάτρα - Λάρισα - Πάτρα: Απλό εισιτήριο με επιστροφή 60.00 €

*Σημείωση: Η έκδοση των εισιτηρίων σε προσφορά δεν είναι εφικτή ηλεκτρονικά".

Οι αλλαγές του Αστικού ΚΤΕΛ

Σε ότι αφορά το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας ανακοίνωσε τις εξής αλλαγές στα δρομολόγια: «Από το Σάββατο 25/2/2017 στις 15.00 μέχρι πέρας της Κυριακής αφετηρία για τα Αστικά Λεωφορεία των Γραμμών Νο1, Νο2, Νο3, Νο7, Νο8, θα είναι Κανακάρη και Γεροκωστοπούλου.

Για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2/2017 θα υπάρξουν δρομολόγια προς Πανεπιστήμιο – Προβλήτες(ΡΙΟ) όλο το βράδυ κάθε 1 ΩΡΑ.
Για Σάββατο και Κυριακή και για τις ώρες που θα είναι κλειστοί οι δρόμοι του κέντρου θα υπάρχουν δρομολόγια από Νοσοκομείο έως Αγ. Σοφίας κάθε 1 ΩΡΑ.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:

ΓΡΑΜΜΗ Νο 1 : Το τελευταίο δρομολόγιο από αφετηρία σε αφετηρία 23.30 [Σάββατο και Κυριακή]. Από το Σάββατο στις 15.00 μέχρι πέρας της Κυριακής τα λεωφορεία που έρχονται από Εγλυκάδα θα διέρχονται από Κανακάρη – Γούναρη κατά την μετάβαση και επιστροφή Γούναρη – Καραισκάκη – Αγ. Νικολάου – Κανακάρη ΚΑΙ Έλληνος Στρ. – Νόρμαν – Παραλιακή επιστροφή Γούναρη – Αγ. Ανδρέου για αυτά που έρχονται από Τερψιθέα.

ΓΡΑΜΜΗ Νο 2 : Από Παρασκεύη 24/2/2017 όλο το βράδυ από ΤΕΙ τις ολόκληρες ώρες και από Αγ. Σοφίας τις μισές ώρες. Από το Σάββατο στις 15.00 μέχρι πέρας της Κυριακής τα λεωφορεία θα διέρχονται από Ιεροθέου – Σολωμού – Καραισκάκη – Αγ. Νικολάου – Κανακάρη - Αφετηρία και επιστροφή από Κανακάρη – Ναυαρίνου – Ιεροθέου.

ΓΡΑΜΜΗ Νο 3 : Το τελευταίο δρομολόγιο 24.00 από και προς την αφετηρία [Σάββατο καιΚυριακή] Από το Σάββατο στις 15.00 μέχρι πέρας της Κυριακής τα λεωφορεία θα διέρχονται από Βορείου Ηπείρου – Σολωμού – Καραισκάκη – Αγ. Νικολάου – Κανακάρη(Αφετηρία) και επιστροφή Κανακάρη – Ναυαρίνου – Βορείου Ηπείρου. Από Θερμοπυλών θα υπάρχει λεωφορείο μέχρι την Καρόλου κάθε 30 λεπτά.

ΓΡΑΜΜΗ Νο 5 : Τα δρομολόγια την Κυριακή μετά τις 11.00 θα είναι ανα 30 λεπτά . Το τελευταίο δρομολόγιο προς Τσουκαλέικα θα είναι 24.15 [Σάββατο και Κυριακή] Τις ώρες της παρέλασης τα λεωφορεία θα σταματούν στο parking της ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ.

ΓΡΑΜΜΗ Νο 6 : Θα υπάρχουν δρομολόγια για όλο το 24 ώρο . Τις νυχτερινές ώρες κάθε 30 λεπτά. Από το Σάββατο στις 15.00 μέχρι πέρας της Κυριακής τα λεωφορεία θα φτάνουν μέχρι Αγ. Σοφίας και Κιλκίς και θα ξεκινούν από Κιλκίς και Κορίνθου.

ΓΡΑΜΜΗ Νο 7 : Τα δρομολόγια της Κυριακής θα είναι κάθε μία ώρα για Σούλι-Σαραβάλι. Από το Σάββατο στις 15.00 μέχρι πέρας της Κυριακής τα λεωφορεία θα διέρχονται από Γούναρη – Καραισκάκη – Αγ. Νικολάου - Κανακάρη ΚΑΙ επιστροφή Κανακάρη - Γούναρη.

ΓΡΑΜΜΗ Νο 8 : Τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν θα είναι ανα 30 λεπτά για Άνω κάτω Οβρυά με τελευταίο δρομολόγιο 24.15. [Σάββατο και Κυριακή]. Τις ώρες που οι δρόμοι θα είναι κλειστοί τα λεωφορεία θα διέρχονται Γούναρη - Καραισκάκη – Αγ. Νικολάου – Κανακάρη(αφετηρία) ΚΑΙ επιστροφή Κανακάρη».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr