Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 23/2/2017

Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 23/2/2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΔΜΟ: Το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (KEΔMOΠ) – Χάρισε Ζωή αναγνωρίστηκε ως συνεργαζόμενος φορέας από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων της Αμερικής (NMDP – National Marrow Donor Program)  και αποτελεί το μοναδικό ίδρυμα / φορέα της χώρας μας που έχει λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση. Η συνεργασία αυτή, που αποτελεί την πιο δύσκολη, ίσως, αναγνώριση που μπορεί να πετύχει ένα «κέντρο προμήθειας κυττάρων και ιστών», εκτός από την ηθική ικανοποίηση και το κύρος που προσδίδει στο ΚΕΔΜΟΠ, θα επιφέρει και σημαντική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, καθώς αναγνωρίζεται πλέον από όλα τα μεταμοσχευτικά κέντρα (κέντρα εφαρμογής κυτταρικών θεραπειών) των ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ERASMUS+

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Φοιτητική κινητικότητα

Η κινητικότητα των φοιτητών μας, μέσω του προγράμματος Erasmus+, για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017-18 ξεκινά. Οι αιτήσεις των φοιτητών όλων των κύκλων σπουδών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων) θα υποβληθούν το διάστημα 1-15 Μαρτίου 2017 (https://www.upatras.gr/el/node/6640).

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων είναι στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων, για να δεχτεί ερωτήσεις και να βοηθήσει στην αναζήτηση Ιδρυμάτων και την κατανόηση της διαδικασίας, ενώ όποιος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, μπορεί να την παρακολουθήσει στο διαδίκτυο:https://www.upatras.gr/el/node/6640

Καταγραφή εισερχόμενης κινητικότητας

Σας υπενθυμίζουμε ότι, προκειμένου να καταγραφεί με όσον το δυνατόν καλύτερο τρόπο η κινητικότητα του Πανεπιστημίου μας και να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα των εισερχομένων μέσω του προγράμματος Erasmus+, έχουν δημιουργηθεί δύο αντίστοιχα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, που αφορούν σε: (1) φοιτητές για πρακτική άσκηση, ή (2) μέλη ΔΕΠ / ερευνητές (για διδασκαλία ή επιμόρφωση), που δεν υποχρεούνται να μετακινηθούν μέσω του αρμοδίου Γραφείου. Αν οποιοδήποτε μέλος ΔΕΠ ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου μας έχει εισερχόμενο φιλοξενούμενο που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, παρακαλούμε να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα. Περισσότερα στο: https://www.upatras.gr/el/node/6640. Έχει λίγες ερωτήσεις και δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ HARVARD

Η μακρόχρονη και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard συνεχίζεται και, για μια ακόμα χρονιά, παρέχονται δύο υποτροφίες για φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη το διάστημα: 26 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2017. Οι υποτροφίες, ύψους 5.025 δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, προσφέρονται από κοινού, από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ) και από το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard, και απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που εδρεύει στο Αγρίνιο. Σας υπενθυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. Αναλυτικά στο: https://www.upatras.gr/el/node/6640 

4η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ - PATRAS IQ 2017

H 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί σττις 7-9 Απριλίου 2017, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής για την Έκθεση υποβάλλονται έως την Τρίτη 28/02/2017 εδώ. Πληροφορίες: στα τηλέφωνα 2610-969056 και 2610-969057, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στον ιστότοπο  www.patrasiq.gr/.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η φοιτητική θεατρική ομάδα των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ιδρύθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 με πρωτοβουλία των φοιτητών και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρίνιου, το οποίο παρέχει στην ομάδα επαγγελματία σκηνοθέτη, την αίθουσα του δημοτικού θεάτρου για πρόβες και παραστάσεις, αλλά και το τεχνικό προσωπικό. Από  το 2015 μέχρι και σήμερα σκηνοθέτης της ομάδας είναι η Κάτια Ζαρκάδα. Από την ίδρυσή της, η ομάδα έχει ανεβάσει με επιτυχία πολλές παραστάσεις, ενώ αρκετά από τα μέλη της συμμετέχουν και σε άλλες θεατρικές ομάδες του Δήμου Αγρινίου ή σε επαγγελματικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., δραστηριοποιούνται στη σκηνοθεσία, τη συγγραφή, τη μουσική, τη φωτογραφία και τη σκηνογραφία και πολλοί από τους αποφοίτους έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική τέχνη. Για το έτος 2016-2017 η ομάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σχετικά με τον Σαίξπηρ και, σε συμπαραγωγή μαζί του, ανεβάζουν το έργο του Μπόμπρικ «Άμλετ Β΄». Πρόκειται για μια παρωδία του κλασικού δραματικού έργου «Άμλετ», στο οποίο η ομάδα δοκιμάζει μια νέα προσέγγιση, καθώς προσθέτει ζωντανή ορχήστρα να πλαισιώνει την πλοκή. Μάλιστα, κάποια από τα τραγούδια της παράστασης δημιουργήθηκαν από μέλη της ομάδας αποκλειστικά για το έργο. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στις 4-7 Μαΐου 2017, ενώ η ομάδα έχει στόχο να συμμετάσχει και φέτος στο φεστιβάλ θεατρικών ομάδων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά: https://theatrikiuwg.jimdo.com/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Εκδήλωση για Μεταπτυχιακές Σπουδές, Υποτροφίες

Περισσότερα νέα που αφορορούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr