Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 20/01/2017

Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 20/01/2017

Πολλές είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πιο συγκεκριμένα: 

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων


O εορτασμός του Πανεπιστημίου για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από την Πρύτανι και τον Αναπλ. Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος, ομιλία από τον Καθηγητή του Τμ. Φιλοσοφίας Χρ. Τερέζη, με τίτλο: «Πανεπιστήμιο και προκλήσεις στον 21ο αιώνα».

  • Το Πανεπιστήμιο Πατρών κατάφερε να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια ύψους 300 χιλ. ευρώ (Περισσότερα ΕΔΩ).

Στη συνέχεια, θα απονεμηθούν τα «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», τιμητικές διακρίσεις, που θα συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα σε αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν επίσης, σε εθελόντριες φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής, καθώς και σε φορείς, σε πανελλαδικό επίπεδο, που έχουν συνεισφέρει στο έργο που προσφέρει το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (KEΔMOΠ) και έχουν συμβάλει στην προώθηση του μηνύματος της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Τέλος, τιμητικές πλακέτες και διπλώματα θα απονεμηθούν στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2015-16, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφορά τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματός μας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Ρεσιτάλ πιάνου της Χριστίνας Καραμπέρη, από τη «Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών».

Το απόγευμα της παραμονής του εορτασμού, Κυριακή, 29/1/2017 και ώρα 17.30, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών της Πανεπιστημιούπολης, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας και το Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, στο πλαίσιο των εορτασμών του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη» με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Αριστοτέλης: Πάντα επίκαιρος», που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58). Η Ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις των Ι. Δελλή (Ομότιμου Καθηγητή), Σπ. Ράγκου (Αν. Καθηγητή), Στ. Σταυριανέα (Επ. Καθηγητή) και Π. Κόντου (Καθηγητή). Οι εργασίες της Ημερίδας θα διεξαχθούν τις ώρες: 11.00 – 14.00 και είναι ανοικτές σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά αι τους συμπολίτες μας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το ειδικό γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζει το έργο του. Σκοπός του η θεραπευτική παρέμβαση και η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των φοιτητών μας. Το συγκεκριμένο γραφείο απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας, και λειτουργεί κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων κάθε Παρασκευή στον χώρο της Φοιτητικής Μέριμνας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλ. 2610-969897.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τις ημέρες αυτές, θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, οι εξής εκδηλώσεις:

Παράσταση της όπερας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», βασισμένη στο έργο του Shakespeare, σε ζωντανή μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης το Σάββατο, 21/1/2017, ώρα 19.55. Η σκηνοθεσία είναι του  Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008. Η διοργάνωση γίνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, που συνεχίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα των μεταδόσεων «The Met: Live in HD»: http://www.cinelesxipatras.gr/home.html

Παράσταση της Zhejίang Wu Ορerα από την Κίνα, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα στις 8.30 το βράδυ. Ο μοναδικός αυτός θίασος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1956, έχει  συγκεντρώσει πάνω από 800 οπερατικά έργα και 3.000 τραγούδια και μουσικές. Οι μάσκες προσώπου και τα σχέδια των κοστουμιών αποτελούν έργα τέχνης ενώ από την Wu όπερα, έχουν επίσης ταξινομηθεί - αρχειοθετηθεί και πολύτιμα αρχεία της συγκεκριμένης μορφής τέχνης. O θίασος θεωρείται ένα από τους βασικούς θιάσους της κινεζικής τοπικής όπερας. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Ό Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωσή του την Κυριακή, 22/1/2017 και ώρα 18.30. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μουσική παρουσίαση τραγουδιών της παράδοσης των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας, εισήγηση για την αξία της συνέχισης της μουσικής μας παράδοσης, ενώ θα ολοκληρωθεί με μικρής διάρκειας χορευτική παράσταση, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα τμήματα του Ομίλου, με αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το

Περισσότερα νέα που αφορορούν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr