Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 12/12/2016

Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών 12/12/2016

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΟΣ

Η Πρύτανις Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Καθηγήτρια Βυζαντινολογίας, θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής. Η τελετή αναγόρευσης της κ. Γλύκατζη—Αρβελέρ θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 (ώρα 12.00 μ.), στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθ. Δ. Καρδαμάκης και ο Πρόεδρος του Τμ. Ιατρικής, καθ. Δ. Γούμενος. Το έργο και την προσωπικότητα της τιμώμενης θα παρουσιάσει η επίκουρη καθηγήτρια Βυζαντινής Φιλολογίας Ειρήνη Σοφία Κιαπίδου (Τμήμα Φιλολογίας), και θα ακολουθήσει η αναγόρευση της τιμώμενης σε Επίτιμη Διδάκτορα και η περιένδυσή της από την Πρύτανι. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της κ. Γλύκατζη—Αρβελέρ, με θέμα: «Βυζάντιο και Ελληνική Ταυτότητα». Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής και το βιογραφικό σημείωμα της τιμώμενης έχουν αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/el/node/6505


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Καρ(υ)διά»

Το Dansarte, υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάζει τη νέα χορευτική παραγωγή του, μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας του «Καρυοθραύστη» βασισμένη στο κείμενο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Ο εμπνευστής αυτής της άποψης Γιάννης Αντωνίου μπαίνει βαθιά στην καρδιά του «Καρυοθραύστη» και η ιστορία χτίζεται γύρω από μία άλλη ιστορία - την ιστορία του «Σκληρού Καρυδιού».

SOS εκπέμπει το Πανεπιστήμιο Πατρών!

Αυτή η σύγχρονη εκδοχή θέλοντας να εμβαθύνει στους δύο κόσμους, της φαντασίας και του ρεαλισμού, παντρεύει τον κλασικό με τον σύγχρονο χορό, χρησιμοποιώντας το νέο χορευτικό δυναμικό της Πάτρας, πάνω στο κείμενο του Χόφμαν και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι. Ο μαγικός κόσμος αυτής της ιστορίας μιλάει στην καρδιά που έχει χάσει την παιδικότητά της και καθημερινά γίνεται όλο και πιο σκληρή. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου μας, στις 11-12 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19.00.

Σας θυμίζουμε ότι η παράσταση της Δευτέρας, 12 Δεκεμβρίου 2016 παρουσιάζεται για το Πανεπιστήμιό μας. Μόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν δωρεάν είσοδο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Δικτύων (Γ.Δ.Τ.Υ.Π.Δ.) μας ενημερώνει για τα εξής:

• Λειτουργεί ατελώς ο 5ψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης 11771, με την κλήση του οποίου ειδοποιούνται οι φύλακες του Πανεπιστημίου και σπεύδουν άμεσα, σε 24-ωρη βάση, σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στην κοινότητά μας, όπως κλοπές, καταστροφές κ.λπ. Διευκρινίζουμε ότι η κλήση του συγκεκριμένου αριθμού μπορεί να πραγματοποιηθεί από όλο τον νομό Αχαΐας.

• Ευρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες, με τις οποίες αποκαθίστανται βλάβες στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης. Η ανακοίνωση των βλαβών, για τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, γίνεται τηλεφωνικά στο Τμήμα Συντήρησης & Λειτουργίας Εγκαταστάσεων, στο τηλέφωνο 2610996666 (εσωτερικό 6666) και, για τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 6978188888 (επιφυλακή εγκαταστάσεων).

• Τα αιτήματα για εργασίες, τροποποιήσεις και παρεμβάσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου, θα πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως προς τη Γ.Δ.Τ.Υ.Π.Δ.

• Καθώς συνεχίζονται παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου από εξωτερικά συνεργεία παρά την από 10-3-2016 παράκλησή μας, σας υπενθυμίζουμε ότι, προκειμένου να διασφαλισθούν η ασφάλεια όλων, η καλή λειτουργία και η επικαιροποίηση των αρχείων, πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να ζητείται η άδεια από την Γ.Δ.Τ.Υ.Π.Δ.

ΤΟ «ΓΚΙΑΚ» ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρες 6.30-8.00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης, ο συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος θα είναι μαζί μας, για να διαβάσουμε και να συζητήσουμε αποσπάσματα από τη συλλογή διηγημάτων του «Γκιακ». Το βιβλίο, που θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας της τελευταίας 15ετίας, έχει ήδη αποσπάσει βραβείο καλύτερης συλλογής διηγημάτων από την Ακαδημία Αθηνών και από το περιοδικό Αναγνώστης, ενώ πρόσφατα συμπεριλήφθηκε ως υποψήφιο στη λίστα «Νουβέλα - Διήγημα» για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2016. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Ματίνα Παρασκευά και ο Λευτέρης Φράτης. Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Φιλολογίας και είναι ανοικτή στο κοινό.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα που αφορορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr