Τα Νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (25 Σεπτεμβρίου 2016)

Τα Νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (25 Σεπτεμβρίου 2016)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ / ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Το απόγευμα, της Παρασκευή, 23/9 ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα: «Προσβασιμότητα στη Mάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες / Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» (Inclusive Education in Higher Education) που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών, και στο οποίο για πρώτη φορά θα παρευρεθούν στη χώρα μας στελέχη του «European Agency for Special Needs and Inclusive Education».

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το συνέδριο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2016.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό και φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι φορέων Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων Εκπαίδευσης, προσωπικό ΚΕΔΔΥ, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι φορέων Ατόμων με Αναπηρίες και όσοι ενδιαφέρονται για θέματα συνεκπαίδευσης.

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού και διεθνούς πλαισίου της συνεκπαίδευσης (Inclusive Education) και των βασικών της αρχών. Θα συζητηθούν παραδείγματα καλών πρακτικών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο σε σχέση με την προσβασιμότητα στη μάθηση των φοιτητών με ειδικές ανάγκες/αναπηρίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι ελεύθερη και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Περισσότερα: http://www.upatras.gr/el/node/6112

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το σύστημα Times Higher Education World University Rankings, ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε την κατάταξη των Πανεπιστημίων για το έτος 2016. Συνολικά, τη χρονιά αυτή δημοσιεύτηκε η κατάταξη 980 Ιδρυμάτων, στηριγμένη σε 150 διαφορετικά δεδομένα, ανάμεσα στα 1.313 κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια του κόσμου. Το σύστημα Times συγκροτείται από πέντε πυλώνες, καθένας από τους οποίους συμμετέχει με διαφορετική βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα: Διδασκαλία (Teaching 30%), Έρευνα (Research 30%), Ετεροαναφορές (Citations 30%), Διεθνείς Προοπτικές (International Outlook 7,5%) και Έσοδα από τη Βιομηχανία (Industry income 2,5%).

Το Πανεπιστήμιό μας συμμετέχει για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο σύστημα και διατηρεί τη θέση του στη γενική κλίμακα των θέσεων 601-800. Στους πυλώνες των Ετεροαναφορών και της Διεθνοποίησης έχει βελτιώσει τη θέση του (Citation impact βαθμολογία 35,9 από 28,8 το προηγούμενο έτος και International Outlook 34,6 από 30,6, αντίστοιχα), παραμένει εν πολλοίς σε σταθερό επίπεδο στην Έρευνα (11,4 από 12,1) ενώ εμφανίζει πτωτικές τάσεις στα πεδία των Εσόδων από τη Βιομηχανία (43,6 από 48,3) και της Διδασκαλίας (15,3 από 18,5 το προηγούμενο έτος). Η τελευταία αυτή στηρίζεται, κυρίως, στην αναλογία διδασκόντων / φοιτητών και στην μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr