Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (Τι ισχύει)

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (Τι ισχύει)

Σύμφωνα με το Π.Δ. 327/83 το Πανεπιστήμιο Πατρών δίνει τη δυνατότητα έκδοσης φοιτητικού βιβλιαρίου περίθαλψης για κάλυψη Νοσοκομειακής Ιατροφαρμακευτικής & Οδοντιατρικής περίθαλψης. Δικαίωμα κατοχής φοιτητικού βιβλιαρίου περίθαλψης έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι φοιτητές, δηλαδή όλοι αυτοί που ΔΕΝ καλύπτονται από τον ασφαλιστικό φορέα των γονιών τους.

Επίσης, οι φοιτητές που είναι ασφαλισμένοι σε άλλους φορείς, έχουν δικαίωμα φοιτητικής ασφάλισης, αφού πρώτα διαγραφούν από τον προηγούμενο ασφαλιστικό τους φορέα (π.χ. ΙΚΑ, Δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ,  κλπ.).

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση του φοιτητικού βιβλιαρίου είναι:

  • Βεβαίωση διαγραφής από τον ασφαλιστικό φορέα
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
  • Μία Φωτογραφία

Για την έκδοση του φοιτητικού βιβλιαρίου Περίθαλψης, οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Τμήματός τους.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας

Από το τμήμα Υγειονομικής Περίθαλψης της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας εκδίδεται η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (Ε.Κ.Α.Α.) για τους φοιτητές που είναι ασφαλισμένοι στο Πανεπιστήμιο Πατρών όταν πρόκειται να μετακινηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προγράμματα ( Erasmus, κ.λ.π).

Η αίτηση για την έκδοση της Ε.Κ.Α.Α. πρέπει να υποβάλλεται πριν την ημερομηνία αναχώρησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

  • Αίτηση έκδοσης Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης ασθενείας.
  • Πιστοποιητικό Σπουδών.
  • Το Φοιτητικό Βιβλιάριο Περίθαλψης να είναι θεωρημένο για το τρέχον έτος.
  • Για φοιτητές που μετακινούνται στα πλαίσια προγράμματος σπουδών (Erasmus, κ.λ.π). Βεβαίωση συμμετοχής  από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη διάρκειά του.
  • Σε περίπτωση μετακίνησης για άλλο λόγο, Υπ. Δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) για ποιο λόγο μετακινείται και αιτείται την Ε.Κ.Α.Α.
  • Φωτοαντίγραφο Αστ. ταυτότητας.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Υγειονομικής Περίθαλψης της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλ. 2610-997-977.

Επισυναπτόμενα: 

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr